Angajaţii Camerei Agricole şi-au câştigat sporurile salariale la Tribunal. Vezi ce sume vor primi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salariaţii Camerei Agricole Galaţi
Salariaţii Camerei Agricole Galaţi

Judeţean de Consultanţă Agricolă - CJCA) Galaţi au câştigat în instanţă procesul intentat statului român în legătură cu neachitarea drepturile salariale prevăzute de legislaţia privind proiectele europene.

Angajaţii au cerut judecătorilor să oblige instituţia să le plătească sporul salarial de 75% cuvenit, potrivit legii, celor care lucrează cu proiecte rurale cu finanţare europeană. Menţionăm că la Camera Agricolă Galaţi s-au lucrat (proiectare şi/sau implementare) în utimii ani câteva zeci de astfel de proiecte. Unele dintre ele (cele cu o valoare totală de sub 10.000 de euro) au fost făcute fără ca beneficiarii să plătească ceva, iar pentru cele cu o valoare mai mare beneficiarii au plătit CJCA comisioane reprezentând cote procentuale din valoarea proiectului.

Hotărârea Tribunalului Galaţi, care este definitivă şi executorie, stabileşte ca angajaţii Camerei Agricole Galaţi, în frunte cu directorul Floricel Dima, să primească sporul de 75% din salariul de bază pentru 26 de luni din perioada 1 octombrie 2007-1 februarie 2010 (moment în care sporul a fost desfiinţat prin hotărâre de Guvern). De asemenea, salariaţii vor primi şi despăgubiri însemnând actualizarea sumelor datorate cu indicele de inflaţie, până la momentul plăţii efective.

În total, suma care va fi plătită depăşeşte 700.000 de lei, cu tot cu actualizarea de inflaţie, iar reclamanţii vor primi, fiecare, între 20.000 şi 80.000 de lei, în funcţie de perioada lucrată în instituţie şi de mărimea salariului de încadrare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite