Psihologii şcolari cu diplome „Spiru” preferă şomajul sau munca în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape toţi psihologii şcolari care aveau studii absolvite la specializări neacreditate din cadrul Universităţii „Spiru Haret" şi care lucrau în cadrul Centrului Judeţean pentru Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Galaţi au plecat din sistem, aleg metode alternative de a-ţi câştiga pâinea

„Este normal, atât timp cât noi nu le puteam asigura salarii mari. Potrivit Ordonanţei 10/2009, privind dreptul studenţilor înmatriculaţi la formele de învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă de a continua studiile la programe de studii de licenţă autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditate, noi am fost nevoiţi să-i plătim conform studiilor absolvite. Apoi au venit reglementările de la minister şi i-am reîncadrat ca profesori necalificaţi", spune şefa CJRAE Galaţi, Diana Bulai.
Singura care a rămas în sistem este Valentina Cârjău, care este acum în proces cu angajatorul care vrea să-şi recupereze banii acordaţi pentru încadrarea pe un post superior, de profesor calificat.
„Am deschis şi eu proces împotriva CJRAE, pentru că eu zic că au o datorie morală faţă de mine. De la guvernanţi nu mă aştept să mă ajute", spune dezamăgită Valentina Cârjău, singura care a avut curajul să se lupte în instanţă cu CJRAE.
În acest moment în judeţul Galaţi există 67 de psihologi şcolari, care au ca principală misiune consilierea psihologică şi educaţională. Dintre aceştia doar patru au terminat secţia acreditată de Psihologie din cadrul Universităţii „Spiru Haret".
„Asta nu înseamnă că nu au fost şi oameni de calitate care au terminat «Spiru Haret», dar care au renunţat din cauza salariului mic", a accentuat Diana Bulai.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite