Printre „spionii” arestaţi la Alba Iulia erau şi gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au decis, joi noapte, arestarea preventivă a furnizorului de softuri de interceptare ilegală, iar pentru celelalte 34 de persoane a impus măsura obligării de a nu părăsi ţara, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

CITIŢI ŞI: „Spioni ilegali“- Patronul firmei TV HCC din Alba are interdicţie de a părăsi ţara

Iaşi: 2.400 de lei, preţul geloziei pe mobil

Pe 2 iunie au fost efectuate 53 de percheziţii domiciliare dintre care 11 în imobile din Bucureşti, în Iaşi, două percheziţii în Ilfov, trei în Mehedinţi, patru în Cluj, trei în Timiş, două în Bacău, două în Botoşani, două în Suceava, două în Argeş, una în Alba, una în Hunedoara, în Satu Mare, Buzău, Arad, Sibiu, Galaţi, Neamţ, Ialomiţa, Dolj şi Vâlcea.


Potrivit DIICOT, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Alba, Biroul Teritorial Hunedoara şi Serviciul Teritorial Iaşi au declanşat, miercuri, o amplă acţiune vizând destructuratea unor grupări infracţionale cu preocupări în realizarea de interceptări neautorizate ale convorbirilor telefonice, discuţiilor în mediul ambiental, transmisiilor tip SMS şi transferului neautorizat de date din sisteme informatice.


De asemenea, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis, joi seară, arestarea preventivă a unui singur suspect din cei patru reţinuţi la Iaşi în dosarul interceptărilor, în cazul celorlalte trei persoane fiind luată măsura interzicerii de a părăsi ţara, potrivit reprezentanţilor instanţei.
Procurorii DIICOT au atacat cu recurs decizia celor două instanţe, care urmează să fie judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Procurorii cercetează 51 de persoane în acest dosar, furnizori de softuri şi clienţi ai acestora, care s-au folosit de sisteme pentru a asculta telefoane. La Iaşi, zece persoane sunt cercetate, dintre care nouă în stare de libertate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite