Primul documentar al Galaţiului, un contract cu dedicaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractul a fost încredinţat direct, fără licitaţie, către o firmă condusă de Dragoş Radu Tora, un abonat al contractelor publice.Galaţiul se poate lăuda că are din mai 2009 un documentar de prezentare, realizat după modelul Discovery.

Primul documentar din istoria oraşului a fost realizat de o firmă din Bucureşti, Eurofilm Grup, şi a costat aproape 4.000 de euro, cu tot cu TVA.
Filmul, al cărui benefiar este Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, este prezentat doar pe site-ul instituţiei şi pe ecranele de pe holurile Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

VEZI ACI DOCUMENTARUL


„Filmul a fost realizat în cadrul unui proiect european. Materialul video mai este oferit şi delegaţiilor străine care vin în vizită în judeţul nostru", a declarat Daniel Mihalaşcu, purtatorul de cuvant al CJ Galati.


Scopul pentru care a fost realizat documentarul a fost promovarea oraşului. Rezultatele promovării: turiştii străini au evitat cu desăvârşire în ultimul an Galaţiul, iar investiţiile străine au scăzut.


În suma de 4.000 de euro cât a costat filmul sunt incluse toate cheltuielile legate de imprimarea a aproximativ 1.000 de replici pe DVD ale filmului intitulat „Europe Galaţi County".


Contractul a fost încredinţat firmei bucureştene prin achiziţie directă - coincidenţă! - chiar într-un an electoral


Administratorul acestei societăţi este Dragoş Radu Tora. El este fost ziarist la cotidianul „Atac". Dragoş Radu Tora a beneficiat încă din anul 2002 de mai multe contracte de publicitate venite din partea guvernării din perioada 2000-2004.


Astfel, doar Agenţia Naţională de Consultanţă Agricolă a plătit, între 2002 şi 2004, către o firmă de a sa suma de 160.000 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite