Primarul din comuna Schela a fost încarcerat la Penitenciarul Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iacov Bărceanu, primarul comunei gălăţene Schela, condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru că a înşelat statul, s-a prezentat de bunăvoie la Poliţie, joi, de unde a fost dus în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi, pentru a-şi ispăşi pedeapsa, transmite NewsIn.

"Mandatul a sosit la Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi a fost pus în executare de îndată. Bărceanu Iacov s-a prezentat de bunăvoie la Poliţie şi a fost introdus în Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă din Galaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, subcomisarul Cristina Tatulici pentru agenţia de ştiri.


La începutul acestei luni, primarul comunei Schela, Iacov Bărceanu (PSD), aflat la al treilea mandat consecutiv, a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Pentru aceeaşi faptă, ÎCCJ a condamnat-o la 3 ani şi 10 luni de închisoare pe Mihaela Giurgea, complicea primarului.

Aceasta va fi încarcerată, însă, în nordul ţării, căci acolo îşi are domiciliul stabil. "Giurgea Mihaela se află în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, judeţ în care domiciliază. Deoarece la Suceava nu există niciun penitenciar, femeia va fi introdusă în Penitenciarul Botoşani", a declarat subcomisarul Cristina Tatulici.


Pe lângă executarea anilor de detenţie, primarul Iacov Bărceanu şi secretarul comunei Schela, Mihaela Giurgea, mai sunt obligaţi să-i plătească statului suma de 505.602,78 lei, reprezentând prejudiciul produs Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Galaţi şi penalităţile aplicate debitului.

Acum câţiva ani, primarul, cu complicitatea secretarului, a notificat AJOFM Galaţi cu privire la angajarea a 120 de persoane fără loc de muncă în aparatul Primăriei, beneficiind apoi de sprijin de la stat pentru plata unei cote din salariile acestora. Sesizând ilegalitatea, AJOFM a deschis acţiune penală.


Acum, prefectul judeţului Galaţi trebuie să emită un ordin prin care să constate încetarea mandatului de primar la Schela, să-i înmâneze viceprimarului prerogativele de edil şi, în termen de 60 de zile, să organizeze alegeri locale parţiale pentru alegerea unui nou primar. Prefectul trebuie să constate şi încetarea mandatului de secretar al comunei, post care va fi scos apoi la concurs.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite