Primarul Dumitru Nicolae despre maternitatea Buna Vestire: "Dă, Doamne să o desfiinţeze, ca să nu mai plătesc chirie!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maternitatea Buna Vestire Foto: Liviu Ghinea
Maternitatea Buna Vestire Foto: Liviu Ghinea

Solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi de a închide maternitatea „Buna Vestire” nu-l îngrijorează deloc pe primarul Dumitru Nicolae. Din contră, el a declarat că această decizie l-ar scuti de nişte cheltuieli suplimentare, precum plata chiriei.  

„Poziţia mea este: «Dă, Doamne să o desfiinţeze, ca să nu mai plătesc chirie! ». Nu sunt însă atribuţiunile directorului Valentin Boldea să decidă acest lucru. Ministrul Sănătăţii trebuie să o închidă!”, a spus primarul Nicolae.
 
Imobilul a fost revendicat în urmă cu doi ani de comunitatea evreilor „Caritas” din Galaţi. „Chiria ne costă mult. Nu ştiu exact cât, ştiu doar că dăm cam cinci dolari pe metrul pătrat. Dacă o vor închide, vom scăpa de o povară în plus”, a spus Nicolae.
 
Totul a pornit de la cazul gravidei din Focşani care a murit pe 8 noiembrie 2009. Femeii i-a fost administrat Cytotec, medicament care este interzis gravidelor. Medicamentul provoacă avort spontan şi este interzis de către Agenţia Naţională a Medicamentului.

Ancheta declanşată de către Direcţia de Sănătate Publică Galaţi (DSPG), în paralel cu cea a procurorilor, a stabilit că sunt serioase probleme la Maternitatea "Buna Vestire" din Galaţi. S-au depistat nereguli atât de grave, încât în raportul trimis către Ministerul Sănătăţii se propune o decizie extremă: închiderea acestei maternităţi.

„După patru luni de la moartea Petronelei Ulmer, Direcţia de Sănătate Publică a finalizat ancheta bazată pe sesizările unei foste angajate. Au fost constatate numeroase deficienţe în legătură cu echipamentul medical, resursele umane şi medicamentele. Totodată, am constatat că în unitate a fost utilizat Cytotec. Am transmis un raport la Ministerul Sănătăţii cu privire la rezultatele anchetei. În document am solicitat închiderea maternităţii «Buna Vestire» având în vedere problemele grave de la această unitate. Practic, toate aceste deficienţe au condus la moartea gravidei", ne-a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite