Primarul Dumitru Nicolae crede că programul ISPA - gunoi se va finaliza la termen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În câteva luni gălăţenii vor avea colectare selectivă a deşeurilor. Proiectul „Managementul integrat al deşeurilor urbane solide în Municipiul Galaţi şi împrejurimi", în valoare totală de 23 milioane de euro, este pe punctul de a se finaliza.

Primarul Dumitru Nicolae spune că în urmatoarele două luni vor fi amplasate pubelele pentru colectarea selectivă şi finalizat drumul de acces la staţia de sortare.

Ieri am făcut o analiză a programului ISPA - gunoi, care se referă la tratarea deşeurilor menajere, şi am ajuns la concluzia că suntem în grafic. Nu vom depăşi termenul care este decembrie 2011", a spus Nicolae.

Pentru educarea gălăţenilor să arunce în containere separate plasticul, hârtia sau sticla Primaria va demara o campanie de informare. Deocamdată, s-a făcut o campanie de educare în doar două şcoli generale.

Aceasta este una dintre cele mai importante acţiuni întreprinse de mine. Cred însă că va fi o mare problemă legată de mentalitate. Cetăţenii nu sunt educaţi din acest punct de vedere", a declarat Dumitru Nicolae.

Conform aceleiaşi surse, o firmă suedeză este interesată să investească bani într-o staţie de incinerare la noua groapă de gunoi. „Firma respectivă va procesa gazul şi gunoiul menajer. Astfel, durata de viaţă a gropii de gunoi va fi mult mai mare", a încheiat Nicolae.

Valoarea proiectului este de 23.000.000 euro din care 17.250.000 euro finanţare nerambusabilă şi 5.750.000 euro dintr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii.

Proiectul constă în închiderea actualei gropi de gunoi, amenajarea şi exploatarea unei gropi de gunoi ecologice, construcţia unei staţii de sortare şi compostare a deşeurilor şi, desigur, instituirea colectării selective a deşeurilor.

Până la această dată, în municipiul Galaţi s-a realizat majoritatea obiectivelor propuse: construcţia unei gropi ecologice de gunoi, a unei staţii de sortare-compostare, amenajarea punctelor verzi de depozitare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite