Primarul din Brăhăşeşti rămâne după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Galaţi a respins cererea lui Vasile Băiculescu de înlocuire a arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi localitatea Galaţi.

Primarul comunei Brăhăşeşti a solicitat în mai multe rânduri să fie judecat în libertate, dar instanţele de judecată au apreciat de fiecare dată că prezintă pericol pentru ordinea publică.

Asta după ce Vasile Băiculescu a primit mită chiar şi după ce fusese condamnat pentru corupţie şi aştepta să îşi execute pedeapsa.

Procurorii anticorupţie au stabilit că în cursul anilor 2009 - 2010, Vasile Băiculescu, în calitate de primar al comunei Brăhăşeşti jud.Galaţi, a pretins de la Marcel Peneoaşu, administrator al SC TRALMA SRL Corod, judeţul Galaţi, şi de la o altă persoană, reprezentant legal al unei alte societăţi comerciale, diverse sume de bani care depăşesc 10.000 euro şi efectuarea de lucrări suplimentare faţă de contractele încheiate cu Consiliul Local al Comunei Brăhăşeşti.

Banii şi lucrările au fost pretinse pentru ca, în calitatea sa de primar al comunei Brăhăşeşti, să recepţioneze lucrările executate de cele două firme, să accepte la plată facturile emise şi să aprobe plata sumelor necesare onorării acestor facturi.

În scopul achitării lucrărilor efectuate, Vasile Băiculescu a pretins şi primit de la Marcel Peneoaşu suma de 21.000 lei drept mită.

De asemenea, pe parcursul derulării contractului încheiat cu Primăria comunei Brăhăşeşti, primarul i-a pretins denunţătorului suma de 35.000 lei pentru a-i fi plătite lucrările efectuate.

Această sumă urma să-i fie înmânată lui Vasile Băiculescu Vasile prin intermediul lui Marcel Peneoaşu, acesta fiind de acord să intermedieze darea şi primirea banilor.
La data de 4 octombrie 2010, primarul comunei Brăhăşeşti a fost prins în flagrant delict imediat după ce a primit de la persoana denunţătoare suma de 35.000 lei în scopul menţionat mai sus.

Nouă zile mai târziu procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Marcel Peneoaşu pe o perioadă de 24 de ore, iar Tribunalul Galaţi a hotărât ulterior arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.
Vasile Băiculescu a fost arestat preventiv pe 6 octombrie 2010.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite