Galaţi: Criza loveşte administraţia municipală: Aproape o sută de angajaţi ai Primăriei riscă să fie concediaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Criza loveşte administraţia municipală: Aproape o sută de angajaţi ai Primăriei riscă să fie concediaţi
Galaţi: Criza loveşte administraţia municipală: Aproape o sută de angajaţi ai Primăriei riscă să fie concediaţi

Propunerea Guvernului de a reduce până la o cifra de 362  personalul care ar trebui să rămână în primăriile oraşelor cu 200.000 până la 400.000 de locuitori, ar putea trimite acasă 98 de salariaţi ai Primăriei Galaţi.

Pentru a decide felul în care se vor face reducerile de personal, se aşteaptă ca hotărârea să fie publicată mai întâi în Monitorul Oficial.

Potrivit lui Dumitru Nicolae, pentru ca aparatul Primăriei să funcţioneze este nevoie de cel puţin 400 de persoane. “Ar trebui ca noi, primarii oraşelor mari, să ne zbatem ca numărul de angajaţi de 362 să fie urcat spre 400, pentru că aşa e normal.

Sunt oraşe care au 230-235 de angajaţi, dar sunt care au şi 749. Au hotărât să fie 362, dar vom vedea cum câştigăm acest război. Putem să facem câte greve vrem, dacă nu se schimbă alocaţia pentru salarii”
, a explicat primarul.

Primarul a criticat şi sindicaliştii care au făcut luni grevă sfătuindu-i pe aceştia să se preocupe mai mult de problema disponibilizării, şi nu de cereri privind majorări salariale.

“La ora actuală în Primărie lucrează 460 de salariaţi şi avem posturi vacante faţă de anul trecut în număr de 112. Am crezut că având aceste posturi vacante scăpăm de restructurare.

Dar la oraşe care au între 200.000 şi 400.000 de locuitori se vorbeşte ca numărul mediu de angajaţi să fie de 362. Noi avem 460, cu 98 mai mulţi salariaţi. Asta e problema care mă preocupă pe mine mai mult şi mai puţin pe liderii noştri de sindicat”
, a spus Nicolae

Cât consumă funcţionarii publici

Municipalitatea cheltuieşte lunar de la bugetul local 1.367.000 lei pentru salarizarea angajaţilor din aparatul propriu de specialitate, din care 1.086.000 de lei reprezintă salariile brute, iar 281.000 lei sunt contribuţiile virate de angajator către bugetele de asigurări sociale.

Primăria are o schemă de personal ce însumează 572 de posturi, dintre care 460 sunt ocupate în momentul de faţă. După declaraţiile primarului, municipalitatea poate acoperi aceste cheltuieli până la sfârşitul anului, fără cele zece zile în care funcţionarii se vor afla în concediu fără plată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite