Primăria are-n condicuţă 100 de prostituate condamnate la muncă în folosul comunităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetele au fost condamnate la muncă în folosul comunităţii, dar până acum niciuna nu s-a prezentat la plantat panseluţe. Judecătorii gălăţeni au ajuns să intre în şedinţe şi cu câte 100 de dosare care vizează înlocuirea amenzilor cu muncă în folosul comunităţii.

Rolul Judecătoriei Galaţi este încărcat zilnic cu zeci de procese în care pârâte sunt „fetele de pe Centură". Acestea ajung la judecată pentru că nu-şi plătesc amenzile, iar judecătorii le stabilesc, în compensaţie (dar complet inutil), mii de ore de muncă în folosul comunităţii.

Sunt cazuri în care colegii noştri intră la o şedinţă şi cu 100 de procese pentru înlocuirea amenzilor", ne-a declarat judecătoarea Diana Oancea, preşedintele Judecătoriei Galaţi.

Din 2007 şi până în 2011, judecătorii gălăţeni au avut de soluţionat nu mai puţin de 3.800 de asemenea dosare. Recordul absolut s-a înregistrat în 2009, când Poliţia le-a intentat 1.942 de procese „fetiţelor" de pe centură.

De circa doi ani, Direcţia Finanţelor Galaţi a cedat primăriilor „privilegiul" de a încasa amenzile aplicate prostituatelor. „Se strânsese un maldăr de amenzi neplătite şi atunci s-a decis să cedăm această activitate către primării, pentru că reprezentanţii lor le cunoşteau mai bine pe aceste femei şi aveau şanse mai mari de a încasa banii", ne-a declarat George Marinescu, purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi.

Recordul în materie îl deţine Crina Georgiana Bujoreanu, pe numele căreia poliţiştii şi jandarmii au completat până acum 411 procese verbale de sancţionare pentru prostituţie.

Citeşte amănunte în săptămânalul ADS, apărut joi, 30 iunie. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş,  la preţul unic de 1,4 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite