Primăria a fost executată silit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Doi fraţi au intrat ieri în posesia unui teren în suprafaţă de 8.834 de metri pătraţi aparţinând municipalităţii cu ajutorul executorului judecătoresc.Pe suprafaţa recuperată de moştenitorii fostului proprietar se află una dintre autobazele societăţii publice de transport local, dar Primăria a refuzat un schimb de terenuri sau acordarea de despăgubiri.

Zi agitată ieri la autobaza Transurb situată în zona magazinului General.

La ora 10,00 dimineaţa, fraţii Jitaru s-au prezentat la poarta societăţii de transport local însoţiţi de un executor judecătoresc şi un expert imobiliar pentru a prelua terenul care a aparţinut părinţilor săi şi pe care aceştia l-au câştigat la Tribunalul Galaţi.

Suprafaţa retrocedată de instanţa de judecată se întinde pe 8.834 de metri pătraţi şi cuprinde o parte importantă din terenul autobazei, pe care se află şi câteva clădiri aparţinând Transurb.

Executorul judecătoresc a verificat în teren delimitarea suprafeţei retrocedate de justiţie pentru a se asigura că nimeni nu încearcă să se opună sentinţei judecătoreşti, care este definitivă. Noii proprietari au deja planuri cu terenul retrocedat şi intenţionează să le pună cât mai repede în practică.

Noi am încercat să discutăm cu Primăria pentru un schimb de terenuri, dar au refuzat de fiecare dată. Nu am avut de ales şi am mers mai departe cu procesul în instanţă. Dorim să închiriem terenul. Pentru clădirile care se află pe ele putem discuta de asemenea o închiriere", ne-a declarat unul dintre proprietari, Nestor Jitaru.

Interesul imobiliar este mare

Am încercat, pe parcursul zilei de ieri, să obţinem şi punctul de vedere al Primăriei Galaţi vizavi de modul în care a fost pierdut terenul în justiţie, dar, până la închiderea ediţiei, nu am primit un răspuns.

Noii proprietari ai terenului nu exclud în momentul de faţă nici vânzarea suprafeţei amintite, ţinând cont că preţul în zonă pentru un metru pătrat porneşte de la câţiva zeci de euro.

Cel de-al doilea proprietar al terenului, Mircea Jitaru, discuta ieri cu executorul judecătoresc posibilitatea realizării unei ieşiri secundare din curte, pe lângă poarta principală construită la intrarea în autobaza societăţii publice de transport local, în ipoteza în care suprafaţa ar primi o destinaţie comercială.

Partea bună a acestei situaţii este că imobilele care se află pe terenul retrocedat nu mai sunt folosite de Transurb şi nu presupun deci mutarea unor utilaje sau hale de reparaţii.

Clădirile de pe terenul revendicat nu mai sunt folosite iar activitatea autobazei nu este în nici un fel afectată de retrocedarea hotărâtă de instanţă", ne-a declarat directorul societăţii publice de transport local, Genica Totolici.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite