Primărie la un pas de faliment: salariile au fost reduse cu 20 la sută, iar plata facturilor, amânată pentru la anul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Victor Chiriloaie, un edil în pragul falimentului
Primarul Victor Chiriloaie, un edil în pragul falimentului

Vremuri grele pentru administraţia din comuna gălăţeană Oancea. Salariile au fost reduse cu 20%, iar decontările au fost sistate. Totul este pus pe seama lipsei finanţării de la bugetul de stat.

Bani cu pipeta la Oancea. Prin decizia nr.55 din februarie 2010, a Direcţiei de Finanţe Galaţi, comunei i s-au repartizat doar 6.000 de lei pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunei.

„Numai în luna ianuarie am plătit la capitolul «Utilităţi» suma de 7.176 lei, din care energia electrică 4.100 lei", spune primarul Victor Chiriloaie.Prefectura şi Direcţia de Finanţe au venit cu explicaţie pe care edilul şef de la Oancea n-o înţelege: cu aceste sume vor fi completate încasările locale.


„La început de an încasările sunt probabile şi virtuale. Ce se va întâmpla în situaţia când marea masă de contribuabili, din motive obiective, nu va mai achita taxele şi impozitele locale?"
, se întreabă retoric directorul economic al Primăriei, Laurenţiu Mocanu.


În aceste condiţii, de la primar la îngrijitor, salariile au fost reduse cu 20%. „Mai mult, am rugat ca o solidaritate socială şi financiară, ca angajaţii care aveau ca venit şi o pensie binemeritata, sa-si dea demisia lucrul ce s-a petrecut începând cu data de 15 martie 2010. De asemenea, am sistat decontarea cheltuielilor pe mijloace de transport, dar şi naveta cadrelor didactice", mai spune primarul Victor Chiriloaie.


Şase posturi desfiinţate


În fine, printr-o hotărâre a Consiliului Local alte şase funcţii vor fi radiate din organigrama admnistraţiei pentru a degreva şi mai mult bugetul local.
Primarul Victor Chiriloaie este disperat: „Nu ştim până când vom mai putea suporta de la bugetul local aceste cheltuieli cu salarizarea, chiar şi în condiţiile în care acestea se situează în jurul salariului minim pe economie".

„Nu ştim până când vom mai putea suporta de la bugetul local aceste cheltuieli cu salarizarea"

Victor Chiriloaie, primar

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite