Hotelul “Faleza”, situat lângă Biserica Precista, ar putea fi noul sediu al Primăriei Galaţi.Preţ de pornire: 1,16 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotel Faleza
Hotel Faleza

Rămaşi fără clădirea Primăriei, după ce actualul sediu de pe strada Domnească urmează să fie retrocedat, reprezentanţii municipalităţii locale încearcă să câştige licitaţia publică din 8 noiembrie pentru cumpărarea Hotelului „Faleza"

În acest sens, în această seară a fost organizată o şedinţă de îndată a Consiliului Local, unde consilierii au trebuit să aprobe proiectul de participare la licitaţie.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin intermediul SC Neptun-Olimp, a scos hotelul din municipiul Galaţi la licitaţie pentru un preţ de pornire de 1.164.533 euro. Este vorba de clădirea hotelului situat lângă Biserica Precista.

Modul de vânzare este prin licitaţie cu strigare competitivă.

„Eu sunt de acord cu acest proiect. Este o soluţie bună, la un preţ acceptabil. Primăria nu mai are sediu, iar clădirea hotelului este o soluţie foarte bună. A fost nevoie de o şedinţă în regim de urgenţă de Consiliul Local pentru că anunţul de licitaţie a apărut de curând, aşa ne-a comunicat city-managerul Florin Popa, iar lunea viitoare este licitaţia. Din acest motiv se poate explica această grabă", ne-a declarat Picu Apostol Roman, consilier local.


La rândul său Marius Stan ne-a mărturisit că a fost de acord cu ideea cumpărării unui nou sediu pentru Primăria Galaţi. „Ideea este bună, am votat pentru acest lucru. Poate procedura unei şedinţe de îndată nu este cea mai corectă. Oportunitatea este bună, am votat pentru această oportunitate", ne-a explicat Marius Stan.


Consilierii locali care reprezintă actualul partid de guvernământ nu au fost de acord cu acest proiect, motiv pentru care au respins proiectul. Singura excepţie, din acest grup, a facut-o Petre Alexe.

O explicaţie dată acestui vot a fost că senatorul din acelaşi partid, Marius Necula, vrea să cumpere acest hotel. De altfel, timpul extrem de scurt între publicarea anunţului şi organizarea licitaţiei a născut aceste suspiciuni. Marius Necula este un apropiat al Elenei Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

În ciuda acestor scenarii, senatorul ne-a declarat că nu este interesat de licitaţie.

„Nu voi participa în niciun fel la licitaţie. Nu este o licitaţie cu dedicaţie, pentru că este publică, oricine poate participa la ea. Problema este la Primărie, că au ajuns în situaţia de a nu mai avea sediu şi acum căută vinovaţi în altă parte", ne-a declarat Necula.

Decizia în ceea ce priveşte votul consilierilor şi participarea sau nu a municipalităţii la licitaţia publică de luni 8 noiembrie va fi anunţată mâine.

„Cred că până la urmă vom participa la licitaţie. Este păcat să pierdem această oportunitate. Consilierii locali cred că vor uita de propriile interese şi vor ţine cu gălăţenii", a precizat şi primarul Dumitru Nicolae.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite