De acum este mai uşor să redevii burlac. Primăria Galaţi propune taxă de divorţ de 300 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălăţenii care vor să divorţeze pot face acest lucru de la începutul acestui an mult mai repede, şi anume dacă apelează la un ofiţer al Stării Civile. Ei vor fi obligaţi să achite la Primărie o taxă de 300 de lei, contravaloarea certificatelor de divorţ. Proiectul de hotărâre urmează să fie votat în prima şedinţa de Consiliu Local din februarie.

Vezi aici proiectul de hotărâre

De la 1 ianuarie 2011, divorţurile administrative sunt rezolvate de către instituţia care a eliberat certificatul de căsătorie, în speţă primăria.

Potrivit legii 202/2010 - privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, divorţul are loc la primărie prin completarea unei cereri şi a unei declaraţii de stăruinţă.

Condiţiile pentru un divorţ administrativ sunt ca ambii soţi să fie de acord cu desfacerea căsătoriei, să se înţeleagă asupra numelui pe care îl vor purta ulterior, să nu aibă copii minori şi niciunul dintre soţi să nu fie pus sub interdicţie.

Certificatul de divorţ va fi înmânat soţilor dacă, după 30 de zile de la depunerea documentelor necesare şi a declaraţiei prin care notifică intenţia de a divorţa, ei işi menţin decizia şi completează o declaraţie prin care stăruie în obţinerea Divorţului Administrativ, în maxim 15 zile.

Soţii care doresc desfacerea căsătoriei vor trebui să prezinte următoarele documente atunci când se prezintă la Serviciul de Stare Civilă sau în faţa unui notar public: certificatele de naştere, documentele de identitate, certificatul de căsătorie (original şi copie), declaraţie notarială cu ultima locuinţa comună. 

Taxa stabilită se achită în numerar, anterior emiterii certificatului de divorţ, la casieria instituţiei. Sumele se încasează într-un cont distinct şi sunt folosite de către Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor –Serviciul Stare Civilă, pentru acoperirea cheltuielilor de întreţinere şi funcţionare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite