Primăria Galaţi nu se dă bătută în lupta cu magazinele de vise: „Aceste substanţe halucinogene trebuie interzise. Noi nu suntem Olanda”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că hotărârea de Consiliu Local prin care s-a interzis comercializarea substanţelor etnobotanice nu a dat rezultate, Primăria este decisă să continue lupta. Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a anunţat că va fi introdus un nou amendament la proiectul de hotărâre.

„Problema acestor magazine de vise trebuie rezolvată şi în cursul acestei luni se va da o hotărâre de Consiliu Local, în cadrul unei şedinţe ordinare sau de îndată, prin care se va interzice comercializarea acestor produse pe o rază de 1,5 kilometri în jurul unităţilor de învăţământ şi a celor sanitare", a spus Ciumacenco.

Viceprimarul a mai spus că este foarte greu să pui capăt acestui fenomen în lipsa unei legi.

„Patronii magazinelor respective au găsit o modalitate pentru a fenta prevederile hotărârii de Consiliu Local, respectiv au trecut un alt cod CAEN în autorizaţia pe care au solicitat-o de la Primărie. Nu ştiu de ce se cramponează Guvernul să dea o hotărâre de interzicere a etnobotanicelor. Aceste substanţe halucinogene trebuie interzise. Noi nu suntem Olanda", susţine Ciumacenco.

Fenomenul ia amploare

Problema este cu atât mai gravă, cu cât numărul intoxicările cu etnobotanice ia amploare. Doar în 2010, la Galaţi au fost înregistrate 88 de cazuri de copii intoxicaţi cu produse etnobotanice. Patru au fost copii între 5 şi 14 ani , alţi 84, între 14 şi 38 de ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite