Primăria Galaţi demolează chioşcurile şi garajele construite ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De anul trecut şi până în prezent, 48 de spaţii comerciale amplasate pe domeniul public au fost culcate la pământ. Prin această măsură se doreşte o cosmetizare a oraşului, dar şi eliminarea unor construcţii ilegale, care nici măcar nu mai sunt folosite pentru a adăposti autoturisme.

Astfel, 28 de chioşcuri au fost desfiinţate în 2009 şi prima jumătate a anului 2010. În prezent, sunt transmise alte 20 de notificări din partea Primăriei Galaţi. Cele mai multe - 12 dintre ele, vizează spaţii comerciale din Piaţa Energiei, iar alte cinci sunt destinate unor chioşcuri de pe strada Brăilei, în zona parcului din Ţiglina 1, în faţa Complexului Comercial.

Conform viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, aleşii locali au votat o hotărâre prin care gălăţenii puteau solicita intrarea în legalitate a construcţiei ridicate fără acte pe domeniul public doar până la 31 decembrie 2009.

Planificate să dispară sunt şi pseudo-garajele din Ţiglina 1, în care sunt „parcate" butoaie cu murături, vechituri şi în faţa cărora sunt amenajate măsuţe-suport pentru jocul de table.

Următoarea ţintă sunt garajele construite legal pe domeniul public, dar deţinute de persoane care nu au în proprietate autoturisme.
„Vom continua acţiunea de demolare. Este un prim pas în rezolvarea problemelor urbanistice pe care le avem", a declarat viceprimarul Ciumacenco.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite