Teodora Voicilă este noul arhitect-şef al Primăriei Galaţi. Promite o „mică reformă” a Serviciului de urbanism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodora Voicilă şi Nicuşor Ciumacenco; Foto: Corina Misăilă
Teodora Voicilă şi Nicuşor Ciumacenco; Foto: Corina Misăilă

Municipiul Galaţi are un nou arhitect-şef. Este vorba de Teodora Voicilă (34 de ani), care a fost admisă urma în concursului organizat săptămâna trecută de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. 

Conform CV-ului pe care l-a prezentat, a absolvit, în 2002, Facultatea de Construcţii şi Arhitectură „George Matei Cantacuzino" din Iaşi. De atunci a lucrat ca arhitect în cadrul mai multor birouri de arhitectură din Iaşi sau Galaţi, iar din 2005 este profesor la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin" din Galaţi.

Teodora Voicilă face parte din grupul de arhitecţi  care a proiectat, în Galaţi, reprezentanţa Volkswagen şi Audi din zona Tirighina, Centrul pentru IMM-uri dinspre Vânători, complexul Cetate de lângă Real, o piaţă publică la Măcin şi clădirea, încă nefinalizată, a viiitorului Centru de Afaceri, de lângă Prefectură. Cu Primăria a colaborat la Planul de Urbanism Zonal ENEL, în Zona Liberă, care a primit  de două zile aviz favorabil de la Mediu

Reformă la Urbanism

„Problemele cu care se confruntă acest oraş nu sunt neapărat legate de administraţie, ci de ceea ce se execută în teritoriu. Avem multă treabă, atât la întocmirea documentaţiilor, cât şi la urmărirea a ceea ce se va întâmpla în partea de execuţie. Va fi nevoie şi de o mică reformă la serviciul Urbanism, în sensul eficientizării acestuia. Vrem să desfiinţăm statul la coadă al cetăţenilor care ni se adresează. Îmi dau seama că nu va fi deloc ușor, dar mi-am asumat orice risc și sînt o persoană luptătoare. În mod cert voi ieși învingătoare", a declarat noul arhitect-şef.

Big-brother la Primărie

Pentru a nu se mai repeta problemele din trecut ( vezi cazul Banaş), viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a spus că în maxim o lună şi jumătate, va monta camere de luat vederi la Relaţii cu publicul la Urbanism, „astfel ca oricine are ceva de reclamat să poată fi verificat pe camere”.  

"Vreau să spun că, dacă va fi nevoie, vom veni în Consiliul Local cu o nouă organigramă pe partea instituţiei Arhitectului-şef, astfel încât să punem şefi de servicii acolo unde e cazul, oameni care vor să muncească, nu să le pună piedici celor care vor să construiască ceva în Galaţi. Consider că timp de trei ani am reușit să schimbăm lucrurile la unele departamente din Primărie, iar Urbanismul a rămas ultima redută. Şi ca atare voi face orice ţine de mine ca lucrurile să se schimbe. Cu riscul de a-i deranja pe unii şi chiar dacă va fi cazul să intru pe contrasens cu domnul primar, acest lucru trebuie să se întâmple", a spus viceprimarul. 

 Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite