Galaţi: RAR-ul şi Primăria se acuză reciproc în problema înmatriculării maşinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: RAR-ul şi Primăria se acuză reciproc în problema înmatriculării maşinilor
Galaţi: RAR-ul şi Primăria se acuză reciproc în problema înmatriculării maşinilor

Lipsa de cooperare între autorităţi face ca procedurile de vânzare şi cumpărare a autoturismelor să rămână complicate

Cumpărarea sau vânzarea unei maşini reprezintă, pentru cetăţeanul de rând, o adevărată cursă cu obstacole. În acelaşi timp, pentru autorităţi, este doar o răspundere de pasat în curtea altuia.


Dacă te-a lovit criza şi eşti nevoit să-ţi vinzi maşina sau dacă ai bani în buzunar şi vrei să-ţi achiziţionezi una second hand (mult mai ieftină în condiţiile recesiunii), birocraţia te fugăreşte la cel puţin opt ghişee.

Este o adevărată nebunie, mai ales că operaţiunea înseamnă cozi istovitoare, imens de mult timp pierdut, o groază de hârtii şi un „du-te-vino” infernal în mai multe locuri.

Din păcate, autorităţile, deşi ar putea, nu fac deocamdată nimic pentru a simplifica lucrurile.

Soluţia este simplă, dar improbabilă

Cea mai simplă rezolvare, pentru a scăpa de toate aceste drumuri, este ca toate birourile celor implicaţi în vânzarea şi cumpărarea de maşini să se afle în acelaşi loc.

Iniţiativa există, însă, ca toate lucrurile bune, se opreşte la stadiul de proiect. 

„Fac demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine un spaţiu de 8.000 de metri pătraţi, pe care să construim o reprezentanţă a Registrului Auto Român (RAR), la Galaţi”, ne-a declarat Cătălin Cristache, directorul RAR Galaţi.

„În primul rând, trebuie eliminaţi toţi intermediarii, pentru interesul cetăţeanului. RAR Bucureşti a alocat două milioane de euro pentru acest proiect, dar nu există înţelegere din partea factorilor de decizie locali. Până una alta, o soluţie de compromis ar putea fi amplasarea în curtea RAR a câte unui container tip CFR, transformat în birou, pentru fiecare instituţie la care trebuie să alerge vânzătorii şi cumpărătorii autevehiculelor”, a adăugat Cristache. 

Viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, spune că ştie despre această propunere, că a înaintat-o către direcţia din Primărie care se ocupă de gestionarea terenurilor şi că are rezerve în privinţa şanselor de realizare a unei asemenea investiţii, pentru un sediu nou.

„Am cererea respectivă din partea directorului RAR de aproximativ două luni. Eu am înaintat-o către Direcţia Gestiune a Patrimoniului, însă mă îndoiesc că se va găsi o suprafaţă aşa de mare de teren, în municipiul Galaţi. Nu înţeleg de ce dânşii nu dau nicio cameră în interiorul actualului sediu”, a mai spus Ciumacenco. 

În concluzie, gălăţenii mai au mult de aşteptat până când să poată scăpa de toate drumurile într-o singură zi.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite