Primăria Galaţi vrea să împrumute 14,5 milioane de euro pentru asfaltarea străzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Comisiei Buget-Finanţe a CL vor stabili în această după-amiază cum vor fi cheltuiţi banii împrumutaţi în acest scop. Sunt vizate pentru modernizare străzile Ana Ipătescu, cele din Traian Nord şi din Valea Oraşului.

Îngheţul şi materialul antiderapant folosit pentru deszăpezire au creat gropi în carosabil pe majoritatea străzilor. În plus, lucrările la reţelele de apă şi canalizare au contribuit şi mai mult la găurirea străzilor din oraş.

Pentru a putea demara lucrările de reasfaltare, municipalitatea va contracta în scurt timp un credit bancar de la Banca Europeană de Investiţii.

Împărţeala banilor

După cum ne-a declarat Constantin Aurelian, preşedintele Comisiei Buget-Finanţe a Consiliului Local, creditul are o valoare de 14,5 milioane de lei şi un termen de rambursare circa 10 ani.

„În bugetul propriu deja avem bani pentru reparaţii străzi, dar vrem să luăm un credit pentru ca majoritatea străzilor cu probleme să fie reparate. Astăzi, vom discuta aspectele creditului, negocierea, dobânda şi perioada de rambursare".

image

Banii obţinuţi din împrumut vor fi utilizaţi pentru modernizarea străzii Ana Ipătescu, a celor din cartierul Traian Nord şi din Valea Oraşului, dar şi pentru unele lucrări la Parcul Industrial.

Cele 61 milioane de lei vor fi împărţite în felul următor: 31.486.599 lei vor fi cheltuiţi pentru reabilitarea a 29 de străzi cu carosabilul distrus de lucrările ISPA. Printre acestea figurează Bălcescu, Gării, precum şi drumul de acces spre Trecere Bac.

O sumă de şapte milioane de lei va fi direcţionată către Parcul Industrial pentru realizarea unui drum de acces, extinderea conductei de apă şi alimentarea cu energie electrică.

„La parc trebuie să terminăm utilităţile. Vom face drumul, instalaţiile electrice şi canalizarea. Este criză şi e nevoie de locuri de muncă", a spus Constantin Aurelian.

Circa 8 milioane de lei vor fi investiţi în modernizarea străzii Ana Ipătescu. Va fi schimbată reţeaua de apă şi canalizare şi demontată linia de tramvai.

Totodată, proiectul mai vizează realizarea unui carosabil cu patru benzi de circulaţie şi modernizarea reţelei de iluminat. O investiţie importantă, de 6,5 milioane lei, va viza şi 10 străzi din Cartierul Traian Nord.

Gălăţenii care locuiesc în Valea Oraşului vor beneficia, până în 2012, de străzi asfaltate şi modernizate. Primăria va investi circa 8 milioane de lei în acest scop.

Surse din cadrul Primăriei ne-au declarat că o parte din sumă ar putea fi folosită pentru achiziţionarea unui nou sediu pentru municipalitate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite