Primăria Galaţi va prelungi contractul de chirie pentru Colegiul „Cuza”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” nu mai este în pericol de a rămâne fără sediu. După nenumărate negocieri cu proprietarul imobilului – Fundaţia Caritatea, Primăria a decis să prelungească contractul de închiriere. Proprietarii au cerut majorarea chiriei lunare cu 10%.

Viceprimarul  Nicuşor  Ciumacenco ne-a comunicat că în cursul săptămânii viitoare se va semna contractul de chirie: „Cei de la Fundaţia Caritatea au trimis un document la liceu prin care solicită o majorarea a chiriei lunare de 10%. Zilele acestea ne vom întâlni cu proprietarii şi vom semna contractul”. La chiria lunară de aproape 25.000 de lei, municipalitatea ar trebui să mai adauge 2.500 de lei. Contractul a expirat pe 31 decembrie 2010.

Colegiu de 1,5 milioane euro

În cazul în care Primăria nu ar fi fost de acord să semneze pentru prelungirea contractului de chirie, Fundaţia "Caritatea" ar fi optat, cel mai probabil, pentru vânzarea imobilului.

Din estimările făcute de specialiştii în domeniu, imobilul în care funcţionează acum Colegiul Cuza s-ar ridica la aproximativ 1,5 milioane de euro. Reprezentanţii Fundaţiei Caritatea nu au vrut să comenteze nimic în privinţa acestui preţ.

Clădirea în care funcţionează Colegiul "Cuza" a fost construită de Comunitatea evreilor din Galaţi în jurul anului 1900 şi a funcţionat în perioada interbelică cu titulatura de "Liceul Israelit".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite