Primăria Galaţi a pus la pământ patru chioşcuri de la Liceul Metalurgic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe chioşcuri insalubre vor fi demolate în sectorul 4 al Capitalei
Mai multe chioşcuri insalubre vor fi demolate în sectorul 4 al Capitalei

Începută în urmă cu trei ani, campania de demolare a chioşcurilor continuă în forţă. Astăzi, în jurul orei, 11.00, muncitorii de la SC Gospodărire Urbană au demolat patru chişcuri din faţa Liceului Metalurgic. Prin această măsură se doreşte o cosmetizare a oraşului, dar şi eliminarea unor construcţii ilegale.

Conform viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, în 2011, vor fi dărâmate cel puţin alte 31 de chioşcuri, patru dintre ele fiind deja desfiinţate.

" În total, în mandatul meu de viceprimar au primit ordin de desfiinţare aproape 100 de chioşcuri, la cele din acest an adăugându-se alte 16 astfel de construcţii în 2008, 10 în 2009, iar alte 31 în 2010. Trebuie să scăpăm de stilul primitiv de a face economie, impus în anii ‘90, dacă dorim să schimbăm în bine faţa oraşului. Cei care desfăşurau activitatea în zonele improvizate îşi pot continua fără mari probleme afacerile. Ei au la dispoziţie zecile de spaţii comerciale libere, oferite spre închiriere în toate cartierele Galaţiului”, a spus Ciumacenco.

Jos panourile publicitare!

În perioada imediat următoare vor puse la pământ 41 de panouri publicitare, amplasate pe scuarul de pe strada Brăilei. Ciumacenco susţine că nu se vor amplasa alte panouri în locul celor demolate.

„Dorim ca principala arteră şi scuarul să fie cu iarbă, cu flori şi să nu mai fie panouri. Cele care sunt demolate nu au autorizaţie, sunt amplasate ilegal”, a spus viceprimarul Ciumacenco.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite