Primăria Galaţi a lăsat de izbelişte conducerea şcolilor. În ultimele luni nu şi-a mai trimis reprezentanţi în Consiliile de Administraţie, care nu au putut funcţiona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Extrem de puţine unităţi şcolare care au solicitat Primariei şi Consiliului Local Galaţi desemnarea membrilor acestor instituţii în consiliile de administraţie au primit nominalizările.

Aşa se face că, după mai bine de şase luni de la debutul anului şcolar, multe dintre unităţile de învăţământ încă nu au constituite în formulă completă consiliile de administraţie şi, în cazul în care lipsesc de la şedinţă şi părinţii, acestea sunt complet nefuncţionale, din lipsă de cvorum.

Doar 28 dintre dintre cele 51 de şcoli au reprezentanţi ai Consiliului Local în CA-uri şi doar 10, din 51, au şi oameni de la Primărie.

“Noi am făcut mai multe solicitări, dar n-am primit niciun răspuns. Le-am propus chiar şi nişte soluţii, cu oamenii din sistemul de învăţământ, dar nu ne-au răspuns. E clar, nu le place şcoala”, spune inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.

Primăria se apără şi spune că nu sunt oameni.

“Dat fiind numărul mare de unităţi de învăţământ, nu s-a reuşit finalizarea procedurii de nominalizare a acestor reprezentanţi”, ne-a precizat Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Marele risc este în acest moment ca decizii importante pentru şcolile respective să nu poată fi adoptate din cauza lipsei cvorumului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite