Prima finală a campionatului: Oţelul – Rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul meci oficial din acest an în Galaţi se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 14.30, pe stadionul Oţelul. Echipa gălăţeană, lideră în ierarhia Ligii I, va susţine primul meci de campionat din acest an, încercând să-şi conserve avansul luat în tur faţă de principalele adversare în lupta pentu titlu.

Oţelul se întoarce în iarbă pentru prima sa confruntare din acest an pe puncte, prima bătălie din cele 15 rămase din războiul pentru cucerirea titlului de campioană în premieră pentru fotbalul gălăţean. Jocul cu Rapid este catalogat de directorul clubului, Marius Stan, drept un meci istoric, la fel ca mai toate celelalte ce vor veni până la final.

"Le-am spus şi băieţilor că trebuie să realizeze că fiecare joc de acum încolo este, fiecare în parte, meciul vieţii lor. Cel cu Rapid este un meci pentru istorie, la fel ca şi celelate ce vor urma", a declarat Marius Stan.

Ţinând cont că adversara de mâine este una dintre contracandidatele la câştigarea campionatului, Marius Stan a adăugat că nu i-ar displace nici dacă partida se va termina cu un rezultat de egalitate. "Important este să ne conservăm avantajul pe care îl avem în clasament. Luăm în calcul şi un egal pentru acest meci. Ţinând cont că jucăm în faţa unei echipe cu pretenţii justificate la titlu, nu ar fi o dramă un rezultat egal, dimpotrivă, ar fi un punct câştigat dintr-un meci cu o contracandidată", a adăugat Marius Stan.

Antrenorul Dorinel Munteanu are toţi jucătorii la dispoziţie şi a mărturisit că îi este greu să-i aleagă pe cei 18 din lot pentru acest joc, oprind în cantonament 19 fotbalişti: Grahovac, Brăneţ, Antal, Buş, Cojoc, Costin, Filip, Giurgiu, Silviu Ilie, Iorga, Neagu, Paraschiv, Pena, Perendija, Punosevac, Râpă, Sălăgeanu, Sârghi şi Viglianti.

"Singura mea problemă pentru acest meci este faptul că va fi primul oficial din acets sezon. Sper să trecem peste acest impediment, să reuşesc să-i mobilizez pe băieţi, astfel încât să joace cu o determinare şi o concentare maximă", a declarat Dorinel Munteanu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite