Galaţi: Prima zi de festival nu a “rupt gura târgului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Prima zi de festival nu a “rupt gura târgului”
Galaţi: Prima zi de festival nu a “rupt gura târgului”

Deşi se aşteptau la o sală plină, la deschiderea Festivalului de Comedie, organizatorii au fost nevoiţi să-şi spună impresiile în faţa unei săli pe jumătate goală.

Directorul Teatrului Dramatic Fani Tardini din Galaţi, Vlad Vasiliu a pus absenteismul de la festivitate pe seama faptului că massmedia a anunţat doar ora de începere a primului spectacol din festival. În plus, spectacolul care s-a jucat aseară – Afacerea Protar (Ultima oră), de Mihail Sebastian, în regia lui George Motoi – a fost difuzat integral de cel puţin cinci ori pe un post local de televiziune, ceea ce a mai redus din interesul publicului.

Revenind la deschiderea festivalului, organizatorii s-au chinuit aproape jumătate de oră până când au reuşit să încropească un juriu din reprezentanţi ai publicului, întrucât foarte multe locuri nu erau ocupate. Printre fericiţii câştigători ai unui loc în juriu s-a numărat şi europarlamentarul Adriana Ţicău, care a declinat însă invitaţia şi a desemnat un student să-i ţină locul.

Până la urmă, totul a ieşit bine, iar festivalul a pornit cu motoarele turate la maxim. În această seară, de la ora 19.00, publicul gălăţean este aşteptat la prima reprezentaţie  “Lecţia”, de Eugen Ionescu, jucată de trupa Teatrului Naţional din Bucureşti, din distribuţie făcând parte şi Horaţiu Mălăiele.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite