Preţul apei reci naşte neînţelegeri între municipalitate şi ArcelorMittal Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mai bine de o lună cele două părţi negociază asupra tarifelor pe care societatea locală - Apă Canal - le va plăti combinatului siderurgic pentru asigurarea apei potabile la robinetele celor 300.000 de personae care locuiesc în municipiul Galaţi

S-a ajuns în situaţia ca apa rece a oraşului de la Dunăre să depindă de unitatea siderurgică după ce în anul 2001 fostul Sidex a fost privatizat de stat cu tot cu prizele de pompare a apei din fluviu. Din acest motiv pentru a asigura apa potabilă către muncipiu, societatea publică Apă-Canal - aflată în subordinea Consiliului Local, trebuie să plătească "taxe" către ArcelorMital Galaţi.

Anul acesta, cele două părţi nu au ajuns la niciun angajament scris asupra acestor costuri, deşi negocierele au început la mijlocul lui ianuarie.

"Nu ne-am înţeles nici în acestă săptămână, o să continuăm discuţiile. Mai avem programate întâlniri şi săptămâna viitoare. Sperăm să ajungem la o înţelegere", ne-a comunicat Niţă Podaru, directorul tehnic Apă-Canal Galaţi.

Arcelor Mittal cere 124 de lei pe mia de metri cubi, faţă de 40 lei mia pe metri cubi cât plătea municipalitatea până acum.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite