Presupusul viol de la Şcoala Specială PP Neveanu din Galaţi s-a rezumat doar la "o propunere indecentă"!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au ajuns la această concluzie după ce au stat de vorbă cu toţi cei implicaţi. Partea mai tristă a lucrurilor este aceea că unii profesori ştiau despre acest incident, dar au tăcut mâlc aproape o lună.

După mai multe zile de anchetă la Şcoala Specială PP Neveanu, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au ajuns la concluzia că nu a avut loc niciun fel de relaţie sexuală între elevii de acolo.

"Am stat de vorbă cu băiatul de 12 ani, presupusa victimă, dar şi cu părinţii acestuia. Neagă că ar fi avut vreo relaţie sexuală cu un copil de 17 ani din şcoală. Confirmă însă că la duşuri au loc frecvent astfel de propuneri indecente, în general din cauza curiozităţii lor, din joacă. Ştiţi, este puţin complicat, sunt copii cu probleme, au o altfel de sensibilitate, dar sunt mult mai sinceri", spune Elena Corcăcel, inspector în cadrul ISJ Galaţi.

Ancheta a scos însă la iveală şi un lucru mult mai grav: existau cadre didactice, două la număr (printre care şi dirigintele unuia dintre băieţi), care ştiau despre acest mic incident încă de a doua zi după producerea lui, adică de acum o lună, dar nu au spus nimic conducerii şcolii.

După aflarea rezultatelor anchetei, consiliul profesoral a decis eliminarea băiatului de 17 ani (cel care a făcut propuneri indecente) pentru cinci zile, ceea ce înseamnă că acesta va lipsi de la şcoală toată săptămâna viitoare, toţi elvii implicaţi în scandal vor trece pe la psiholog pentru consiliere suplimentară, dar şi o reprogramare a duşurilor pentru copii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite