Preoţii gălăţeni s-au şcolit în cadrul proiectului educaţional „Alege şcoala!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preoţii vor discuta cu elevii pentru a-i convinge să îşi continue studiile Foto Bogdan Nistor
Preoţii vor discuta cu elevii pentru a-i convinge să îşi continue studiile Foto Bogdan Nistor

La Centrul Socio-Medical „Sf. Mc. Pantelimon"de la Lacu Sărat, judeţul Brăila, a avut loc în zilele de 18 şi 19 octombrie o sesiune de formare pentru 15 preoţi din protopopiatul Târgu-Bujor, ce a avut ca obiectiv reducerea abandonului şcolar.

Sesiunea de formare a fost susţinută de preotul lector universitar Sorin Şelaru, consilier patriarhal şi formator în cadrul proiectului „Alege şcoala!", şi Gabriel Mitroi, coordonator în cadrul World Vision România.

În prima parte a sesiunii s-a prezentat o statistică privind naşterile de copii la nivelul Uniunii Europene, care-şi propune să reducă abandonul şcolar printre copii.

Preoţii gălăţeni au aflat şi date statistice privind situaţia naşterilor în România, dar şi principalele motive pentru care copii aleg să abandoneze şcoala.

În general, riscul de abandon apare cel mai adesea în clasele 2-3 sau în clasele 6-7, băieţii fiind cei care sunt mai tentaţi să renunţe la şcoală.

Formatorii au prezentat şi strategii prin care preoţii, conlucrând cu părinţii şi cu profesorii, pot schimba decizia copiilor de a abandona şcoala.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite