Premii pentru Centrul Cultural “Dunărea de Jos”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii Şcolii de Arte, din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos", clasa de pian, coordonată de profesor Angelica Capră, s-au întors victorioşi de la cea de-a II-a ediţie a Festivalului Naţional de Pian „Virtuozii", desfăşurat recent la Brăila.

La manifestarea organizată de Şcola Populară de Arte şi Meserii „Vespasian Lungu", au participat 114 concurenţi din: Buzău, Bucureşti, Galaţi, Vrancea, Teleorman, Tulcea, Constanţa, Brăila, Timişoara, Giurgiu şi Braşov.


După două zile de concurs, juriul condus de compozitorul Adrian Mociulschi, a desemnat şi câştigătorii ediţii din acest an a Festivalului Naţional de Pian „Virtuozii" .


„Concursul de la Brăila este o manifestarea importantă, foarte bine organizată, şi care în acest an a reunit elevi bine pregătiţi, din punct de vedere muzical", a declarat profesorul Angelica Capră.


Printre laureaţii, din 2010, s-au numărat şi trei cursanţi ai Şcolii de Arte din Galaţi. Buţu Ioana Cristina (anul III de studiu), Condriuc Ioana (anul III de studiu) şi Rogojină Ioana (anul V de studiu) au obţinut premiul III.


"Vreau să precizez, că tot de la Galaţi, au mai participat în concurs şi alţi doi copii, în vârstă de 6 ani, este vorba de fraţii Hărăbor Şerban şi Hărăbor Daria, care au obţinut tot premiul III, la categoria an premergător", a afirmat Angelica Capră.


Trebuie precizat că în recital, la ediţia din acest an a Festivalului Naţional de Pian „Virtuozii", s-au aflat: Ana Diaconu, Anthony Michael Gay (câştigătorul Trofeului ediţiei I „Virtuozii" - 2009), Alexandru Mihai Burcă, Irina Buleac, Sonia Roşu şi Ioana Maria Lupaşcu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite