Premieră la Galaţi/Primul avocat la „apelul bocancilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silvia Claudia Mihalcea este prima persoană din Galaţi care devine avocat definitiv în baza noilor modificărilor la legea avocaturii.

Persoanele care au promovat examenul de intrare în profesia de avocat şi care au îndeplinit funcţii de specialitate juridică în aparatul Parlamentului, Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Curţii Constituţionale, Avocatului Poporului, Curţii de Conturi şi Consiliului Legislativ timp de 5 ani neîntrerupţi, au primit dreptul, mai nou, să devină avocaţi definitivi.

„Astăzi (n.r. vineri) am luat hotărârea de a admite cererea doamnei Mihalcea şi de a o înscrie pe tabloul avocaţilor definitivi. Practic, nu am făcut altceva decât să aplicăm legea avocaturii în noua sa formă", ne-a declarat avocatul Mircea Breahnă, decanul Baroului Galaţi.

Silvia Claudia Mihalcea activează din 2003 ca funcţionar parlamentar, iar în prezent este consilier pentru un grup parlamentar din Camera Deputaţilor, iar la finele anului trecut a promovat examenul de admitere în Barou. Ea fusese înscrisă însă ca avocat stagiar, motiv pentru care a formulat o contestaţie la Barou, care a fost admisă la finele săptămânii trecute.

Prin comparaţie, absolvenţii de Drept proaspăt intraţi în avocatură sunt obligaţi să efectueze o perioadă de stagiatură de doi ani de zile, timp în care au dreptul să intre în dosare doar la judecătorie şi parchetul de pe lângă această instanţă, sub coordonarea unui avocat cu experienţă.

În paralel, trebuie să urmeze şi cursurile Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor şi să susţină apoi examenul de definitivat în avocatură.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite