Povestea solistului cu inimă de grec:"Muzica mi-a dat aripi!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Heisu (57 ani) a interpretat de-a lungul carierei absolut toate genurile muzicale, dar inima i-a rămas la muzica greacă. A început să cânte de la vârsta de 15 ani împreună cu mai mulţi prieteni şi aşa a ajuns să facă Şcoala Populară de Artă din Bucureşti, pe care a făcut-o în paralel cu Şcoala de Meserii.

„Pe vremea aceea trebuia sa ai o meserie, nu puteai trăi doar din cântat”, ne explică Viorel Heisu (57 ani).

La începutul carierei sale, duce ce a obţinut de la autorităţile comuniste atestatul de „cântăreţ liber-profesionist”, a cântat în restaurante  din Curtea de Argeş, Sinaia şi Constanţa. A lucrat ca pedagog la o şcoală, dar a fost şi profesor de chitară.

În 1984, s-a întors la Galaţi pentru că aici are familia, dar şi pentru că starea de sănătate nu i-a mai permis să călătorească. A pus pe picioare nu mai puţin de 20 de trupe, cu care a cântat, de la jazz, până la muzică populară şi grecească.

„Nu am reuşit să mergem prea mult cu o formaţie pentru că de fiecare dată unul dintre membri prindea un contract bun în străinătate şi pleca. Fără el o luam de la capăt. Parcă era un făcut”, povesteşte Viorel Heisu.

N-are sânge de grec, dar  i-a  plăcut muzica grecească de mic, iar când a crescut, a început să cânte frecvent melodiile poporului elen. A ajuns să fie cel mai îndrăgit artist care cântă pentru membrii comunităţii greceşti din Galaţi.  „Sunt cu inima alături de greci. Mă regăsesc în muzica grecească şi cred că acesta este motivul pentru care am cântat atât de bine”, ni se destăinuie interpretul.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite