Poveste de succes: Cum să câştigi 3.000 de euro pe lună făcând ceea ce-ţi place

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Teodorescu
Sorin Teodorescu

Sorin Teodorescu a ales să plece din ţară pentru a-şi urma visul, acela de a tatua în stilul său personal. În numai câteva luni a ajuns la performanţa de a câştiga bani frumoşi din pasiunea sa, fără a renunţa la absolut nimic.

La cei aproape 30 de ani, Sorin Teodorescu este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti tatuatori din Galaţi. Deşi a plecat de câţiva ani din oraş, de fiecare dată când se întoarce acasă este asaltat de vechii prieteni sau de cunoscuţi , care-şi doresc o operă de artă pe piele.

Sorin, sau „Zombie", aşa cum este cunoscut în cercul său de prieteni a deţinut de-a lungul timpului nu mai puţin de patru saloane de tatuaj în Galaţi, însă a considerat că aici nu se poate dezvolta aşa cum trebuie şi în cele din urmă a ales calea străinătăţii, unde câştigă până la 3.000 de euro pe lună.

„Prima dată am plecat în Italia, la un cunoscut, care-mi propusese ceva avantajos. Însă, propunerea din ţară, adică 80% din preţul tatuajului nu s-a reflectat şi în realitate, aşa că ne-am despărţit", a explicat tânărul.

Mai exact, cel care-l chemase în Italia îi propusese să lucreze în salonul să, contra a 20% din câştig.

Următorul pas: Spania

Imediat după această experienţă, tânărul a mai stat câteva luni în Italia, după care a ales să plece în Spania.

„Am plecat la spanioli deoarece acolo este o cu totul altă mentalitate. Oamenii înteleg că tatuajul este o operă de artă, ceva reprezentativ pentru fiecare persoană în parte", a explicat Sorin.

De altfel, în acest moment, deşi nu şi-a deschis încă un salon în ţara de adopţie, Sorin a ajuns să câştige până la 3.000 de euro pe lună.

„Nu sunt vreun super educat, dar sunt îndeajuns de cerebral încât să-mi cunosc potenţialul şi să tind spre lună nu spre vila dintre blocuri", explică Sorin.

Din spusele sale, iniţial s-a apucat de pictat pe piele deoarece simţea că putea face o carieră din talentul său.

„Prima dată am tatuat în clasa a noua, iar instrumentele erau nişte improvizaţii făcute de mine. Primul tatuaj a fost un craniu acoperit cu o cască nazistă, pe omoplatul unui prieten", îşi aminteşte artistul. Acum a ajuns la adevărate opere de artă, atât pe piele cât şi pe hâtrie sau pe pânză.

Sorin Teodorescu

Totuşi, marea sa pasiune rămâne pictatul pe piele.
Sorin spune că îşi aminteşte absolut fiecare tatuaj pe care l-a realizat, şi este mândru de fiecare în parte. Din punctul său de vedere şi în lumea acestui tip de artişti sunt oameni care mimează profesia.

„Şi la tatuatori sunt diferenţe. Una este să tatuezi, alta este să mâzgăleşti. În România la ora actuală nu s-a înţeles încă ce înseamnă exprimare liberă".

O întâmplare nefericită l-a forţat să se întoarcă acasă pentru un timp îndelungat acasă, în urmă cu aproximativ un an.

„Pur şi simplu mi-am rupt ambele picioare, în timp ce practicam parkour, am venit în România să mă recuperez şi, în timpul acesta să mai câştig şi un ban", îşi aminteşte Sorin.
În Galaţi nu a rămas decât pentru un timp foarte scurt, deoarece a decis că oricum în altă ţară va fi mult mai apreciat.

Sorin Teodorescu

Poveşti cu retuşuri

Mulţi clienţi apelează la artiştii tatuatori pentru a-şi reface tatuajele şterse sau distruse. De multe ori, rolul celui care retuşează tatuajul se aseamănă cu cel al chirurgului plastician.

„În Spania a venit la mine un băiat care avea tatuat chipul soţiei pe braţ. Numai că din orice unghi m-aş fi uitat la soţia de pe braţ şi la cea reală, cele două nu semănau una cu alta", povesteşte Sorin.

În momentul în care artistul i-a spus clientului cam ce sumă ar trebui să scoată din buzunar, clientul a dat un răspuns absolut incredibil.

„M-a întrebat cât ar costa să-i scriu sub vechiul portret numele soţiei. La aşa o cerere nu am putut decât să îl refuz. Ce poţi să îi zici unui om care gândeşte aşa?", se întreabă retoric Sorin.

De altfel, chiar dacă preţurile sale sunt destul de piperate, nu duce lipsă de clienţi.

„În momentul în care cer un preţ de 200 de euro de exemplu pentru un singur tatuaj, chiar dacă acesta nu este uriaş, înseamnă că sunt interesat să îl fac cât mai bine cu putinţă. Nu de alta, dar această lume este destu de mică şi, dacă greşesc, clientul îmi va face reclamă negativă pe toate căile posibile. Pe de altă parte, dacă cer 100 de lei pe ceva complex, înseamnă că îl voi face repede şi prost", mai explică acesta.

Sorin Teodorescu

Cea mai ciudată comandă

Conform spuselor sale, cea mai ciudată comandă a venit din partea unui prieten. „Mi-a cerut cineva să-i fac un tatuaj, care să semene cu cel din puşcărie. A fost destul de greu, poate mai greu decât un tatuaj normal. Pe de altă parte, cred că cel mai cunoscut cuplu pe care l-am tatuat până acum a fost Mihai Mitoşeru şi cu soţia sa", a mai povestit Sorin.

Nu s-ar întoarce acasă

Sorin nici nu vrea să se gândească la o întoarcere acasă. „Deocamdată nu există în România mentalitatea de a accepta stilul meu de tatuaj. Până acum, în Galaţi, am avut nu mai puţuin de patru saloane de tatuaj, dar am ales totuşi să plec din ţară. Diferenţa este că în România poţi câştiga cam 1.000 de euro pe lună, în timp ce afară poţi ajunge până la 10.000".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite