Poţi dormi în patul lui Ceauşescu pentru 356 de lei pe noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Poţi dormi în patul lui Ceauşescu pe 356 de lei pe noapte
Galaţi: Poţi dormi în patul lui Ceauşescu pe 356 de lei pe noapte

Fostul dictator Nicolae Ceauşescu ar fi avut acum 91 de ani. Puţini gălăţeni ştiu însă că fostul preşedinte n-a mai apucat să primească în dar un apartament de lux, amenajat special în incinta Hotelului Faleza. Apartamentul a fost gata de abia în 1990, iar acum poate fi închiriat de oricine pentru mai puţin de 100 de euro pe noapte.

Familia Ceauşescu nu a stat niciodată în acest apartament, situat la etajul I al Hotelului Faleza. Nici n-ar fi avut cum, deoarece amenajarea acestuia a fost finalizată abia în 1990. În schimb, acolo au fost cazaţi alţi foşti preşedinţi ai României: Emil Constantinescu şi Ion Iliescu. În urmă cu zece ani, apartamentul a fost locuit timp de patru zile de Regele Mihai şi de Regina Ana.

"Aş putea spune că sunt cei mai importanţi oaspeţi ai noştri. Sunt singurii care nu aveau gărzi de corp, au fost aşteptaţi la hotel de sute oameni şi au primit o gramadă de flori", ne-a spus Anicuţa Dragomir, cea care se ocupă de apartamentul prezidenţial încă de când a fost amenajat.

Nu acelaşi lucru îl poate spune cel care a fost preşedintele României între anii 1996-2000, Emil Constantinescu.


"Domnul Constantinescu a venit cu o extrem de numeroasă gardă de corp, bucătar şi chiar cameristă proprie. Îmi amintesc că am stat în hotel în acea noapte şi am păzit toată vesela din dotarea bucătarului prezidenţial", ne-a mai spus Anicuţa Dragomir.

Pe la recepţia de la Hotelul Faleza au mai trecut Varujan Vosganian, Adrian Păunescu, Corneliu Vadim Tudor, Theodor Meleşcanu, George Becali, Adrian Năstase şi Oliviu Gherman. Printre artiştii celebri care au dormit în apartamentul prezidenţial se numără Corina Chiriac, Florin Piersic, Ileana Stana Ionescu, Irina Loghin, Fuego, Laura Lavric sau trupa Asia.


"Florin Piersic a venit recent, când a jucat  cu Emilia Popescu", ne-a mai spus camerista apartamentului prezidenţial.

Lux prezidenţial accesibil oricui

Apartamentul este compus din două dormitoare, ambele cu paturi matrimoniale. Salonul este suficient de mare pentru a găzdui o masă rotundă. Baia este mare, luminoasă şi extrem de curată. Ea aminteşte însă de moda anilor ‘90 în materie de amenajări interioare.

Dacă familia prezindenţială s-ar fi plictisit în cameră şi ar fi vrut să admire panorama oraşului de la Dunăre, ar fi fost suficient doar să deschidă o uşă. Terasa este circulară şi se întinde pe toată circumferinţa apartamentului. Cei de la hotel spun că oricine poate solicita apartamentul prezidenţial pentru doar 356 de lei pe noapte.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite