Porturile de pe Dunăre nu mai trec în administrarea primăriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă anul trecut s-a emis la Ministerul Transporturilor ipoteza ca porturile de pe fluviu să treacă în „portofoliul" municipalităţilor, anul acesta soluţia nu mai este de actualitate.

Aşa cum a declarat Mihai Ochialbescu, directorul Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (APDM) - companie de stat care administrează în acest moment porturile din sectorul maritim al fluviului - varianta ca porturile să fie administrate de către primari nu este benefică pentru transportul portuar din România.


„Sincer nu cred în această idee, nu cred că bugetele locale au resurse pentru a întreţine porturile. S-a mai încercat în anii trecuţi la Brăila, iar cât timp a stat portul la Primărie infrastructura acestuia s-a deteriorat. Când a trecut din nou la Ministerul Transporturilor a trebuit să facem investiţii mari pentru a recondiţiona portul", a explicat Mihai Ochialbescu.


Reamintim că, anul trecut, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a declarat că societăţile de stat care au ca obiect de activitate supravegherea şi administrarea Dunării se vor uni într-o singură societatea de stat, iar porturile vor trece în „ograda" municipalităţilor.


În acest sens, Dumitru Niciolae, primarul Glaţiului, a declarat în mai multe rânduri că ar fi interesat să administreze porturile oraşului.


„S-ar ajunge în situaţia că primăriile să ia bani de la porturi şi să-i dea la drumuri sau la alte construcţii. Activitatea portuară nu se poate desfăşura fără investiţii permanente", a mai explicat Ochialbescu.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite