Portrete pentru 500 de copii sărmani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Mai multe echipe de fotografi şi make-up artişti vor încerca astăzi imposibilul. Voluntarii implicaţi în proiectul „Help-Portrait" se vor deplasa în mai multe cămine de copii din Galaţi, unde intenţionează să realizeze poze-portret pentru 500 de copii.

Echipele vor merge la centrele fundaţiilor „Inimă de Copil", Bethesda, „Împreună", „Cuvântul Întrupat", dar şi la azilul de la Tichileşti şi Centrul de Persoane Vârstnice.

Ce este practic Help-Portrait?

Proiectul reprezintă o acţiune cu caracter social, prin care se urmăreşte realizarea unor fotografii şi oferirea acestora, înrămate, gălăţenilor cu venituri modeste, bolnavilor, orfanilor, bătrânilor, mamelor singure, copiilor abandonaţi şi în general oamenilor care nu şi-ar permite să aibă o poză profesionistă cu ei.

Anonimi promovaţi prin arta fotografică

Acţiunea a fost demarată de vineri în judeţul Galaţi, când fotografii şi make-up artiştii au pozat 30 de copii de la centrele fundaţiei „Inimă de Copil".

Scopul acţiunii nu este de a promova pe cineva ca fotograf, o firmă sau orice altceva, ci adevărata valoare a fotografiei. Fotografiile obţinute nu se vor păstra şi nu vor fi publicate nicăieri. Nu ne promovăm pe noi, ci promovăm bucuria unei persoane de a se simţi cu adevărat specială", ne-a explicat Crăciun Mitică, unul din tinerii implicaţi în proiectul „Help-Portrait".

Deşi acţiunea se va desfăşura şi în două studiouri fixe, voluntarii s-au împărţit în echipe mobile, formate din patru până la şapte persoane. Aceştia se vor ocupa de decor şi persoanele din fotografie.

După realizarea pozei, aceasta se înrămează şi va fi dăruită pe loc sau în termen de cel mult două săptămâni.

 

 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite