Portret/Iulia Chipăilă a descoperit că dansul înseamnă fericire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atunci când dansează Iulia trăieşte o stare de spirit cu totul specială şi se află în căutarea perfecţiunii, a supremei eleganţe a mişcării.

Una dintre cele mai apreciate dansatoare de salsa din zona Galaţi-Brăila (lucrează în Galaţi şi este născută în Brăila) s-a apropiat de coregrafie într-un mod mai puţin obişnuit, după o încercare a vieţii.

"Se întâmpla la începutul anului 2008, aveam unele dileme personale, eram într-o perioadă de tranziţie. M-am gândit să fac ceva care să-mi umple timpul, dar şi sufletul. Aşa mi-am amintit cât de mult mi-a plăcut dansul în adolescenţă. Pe atunci făcusem o bună perioada de timp dans modern şi recunosc că mă prinsese scena şi emoţiile evoluţiei artistice", povesteşte Iulia Chipăilă.

Ar fi dorit să înveţe tango, însă în zona celor două oraşe nu a găsit decât cursuri de salsa.

"Am căutat prin cunostinţe şi prieteni, informaţii cu privire la o şcoală de tango, însa nu am găsit decât de salsa. Aşa am ajuns să învăţ acest stil şi am rămas printre cursanţi. Mi-au placut atmosfera şi ritmurile latino-americane", îşi aminteşte Iulia.

Aşa a intrat la şcoala "Corazon Latino" - cea mai mare comunitate de salseri din Galaţi şi a început să deprindă mişcările salsei cubana. Abia după un an de practică pe la diverse şcoli de dans din Galaţi şi Bucureşti a considerat că a deprins cu adevărat stilul.

Dintre tipurile de salsa, o prefer pe cea portoricană.

"Are pasul de bază înainte şi înapoi. Mai elaborată decât cea cubana, ea se caracterizeaza prin tehnici precise de conducere, de piruete şi jocuri de picioare", explică Iulia Chipăilă.

Competiţii

Odată cu perfecţionarea în tehnica stilului salsa, dansatoarea a început să se înscrie şi la competiţii.

"Am participat din, 2008, la mai toate festivalurile de salsa şi dans latino din România. Mi-a plăcut la festivalul de la Vama Veche organizat în fiecare vară de către Wilmark şi Academia de Baille Wilmark. De asemenea, merg în fiecare an la festivalurile de salsa din Bulgaria. Deşi nu s-ar crede, salsa e foarte iubită de către balcanici", declară Iulia Chipăilă.

Gălăţeanca prin adopţie este mulţumită că, în ultima perioadă, tot mai mulţi curioşi se îndreaptă către şcolile de dans.

"De asemenea, recomand unei fete să facă dans pentru descoperirea feminităţii şi graţiei, importante chiar şi pe stradă. De fapt este valabil şi în cazul bărbaţilor", consideră Iulia.

Cu toate acestea, ca organizare, dansul din România a rămas şi el în urma celui din Europa. "Încă nu sunt atâtea cluburi ca în străinătate şi nici atâtea evenimente. În Spania, Franţa şi Olanda şi Italia sunt numeroase cluburi de dans latino, mai ales în staţiunile sau oraşele de la malul Mediteranei. Încet, încet vor fi tot mai multe şi la noi", este convingerea Iuliei Chipăilă.


Întrebări şi răspunsuri

Cum ai descrie salsa?

În afară de tango, salsa este al doilea dans de cuplu pe care îl poţi practica la orice reuniune sau distracţie. Este grav faptul că, în ziua de astăzi, tinerii au o imagine distorsionată despre dans. Bâţăiala fără sens din cluburile de house nu este dans.

De ce este bine să dansăm?

Dansul ca formă de petrecere a timpului liber aduce relaxare, distracţie şi socializare. Prin dans eliberăm endorfine ceea ce ne induce starea de bucurie asemănătoare celei iduse de dragoste.
Dansul este mai distractiv decât fitness-ul la sală. La sală tragi de fiare, ori faci aerobic şi cam atât.


Ce-i place?

Altă pasiune pe care încă mai trebuie să o scot la lumină, să o slefuiesc este pictura. Îmi place portretistica, iar mai nou îmi place să desenez secvenţe din dans. De asemenea îmi place arta fotografică. Îmi plac şi vacantele.

Ce nu-i place?

Nu-mi place politica din România şi din cauya ei nu merge nimic în ţara noastră pe nici un plan şi în nici o direcţie. Nu-mi plac ştirile şi revistele de cancan. Mă dezgustă lipsa de caracter, minciuna şi tupeul nesimţit.

Profil

Născută. 18 aprilie 1976 , la Brăila

Studii: Facultatea de Management-Marketing Afaceri Piteşti

Ocupaţie: manager-administrator , evaluator firme.

Familie. Necăsătorită

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite