Portret: Corina Nazaru confecţionează podoabe handmade pentru gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O face din plăcere, ca "hobby" şi este convinsă că nimeni nu se poate îmbogăţi de pe urma pasiunii pentru obiectele manufacturate

Corina Nazaru a ajuns pe meleaguri gălăţene în urmă cu 22 de ani, admisă să studieze la Facultatea de Industrie Alimentară, singura din ţară cu acest profil. Deşi a absolvit-o nu a profesat nicio secundă în domeniul industriei alimentare.

După 20 de ani lucraţi într-o mare companie, în diferite posturi, Corina este acum în perioada de reconversie profesională.

"Poate suna patetic, dar eu mă simt mai bine ca niciodată pentru că am avut în sfârşit timp să mă gândesc la mine, la cine sunt, la ce-mi place", spune Corina.

În copilărie, Corina a învăţat de la mama ei să croşeteze haine pentru păpuşi şi era extrem de mândră de realizările ei. Mai târziu, în adolescenţă a învăţat să tricoteze şi să croiască. Era o vreme când se îmbrăca numai din ceea ce singură îşi confecţiona.

Acum, de ceva vreme, a descoperit arta confecţionării bijuteriilor. "Căutând ceva pe internet am găsit un magazin online de accesorii şi mărgele care mi-a trezit interesul. Iniţial am vrut doar să-mi repar nişte şiraguri din pietre semipreţioase care îmi plăceau foarte mult, dar apoi m-a «prins» microbul şi am început să le confecţionez singură. Am învăţat câteva tehnici de mărgelit şi zi de zi mai descopăr şi învăţ câte ceva", povesteşte Corina Nazaru.

Din punctul ei de vedere, artist handmade înseamnă să-ţi placă să personalizezi totul. Este un exerciţiu de imaginaţie, îndemânare şi nu în ultimul rând de dezvoltare personală.

Cine îşi propune să trăiască doar din asta va avea o dezamăgire pentru că în nici un caz nu poate face o afacere. Dacă tratezi totul ca pe un hobby vei avea mult mai multă satisfacţie.

"Handmade este de fapt o alternativă la banalitatea şi chinezăriile pe care le găsim în magazine, o posibilitate de a-ţi personaliza ţinuta şi nu în ultimul rând posibilitatea de a purta unicate, pentru că niciodată nu voi reproduce un obiect pe care l-am mai văzut sau l-am mai creat odată", explică artista..

Corina Nazaru şi-a deschis magazine on-line pe site-urile de specialitate gen "breslo" sau "crafty". Are un blog personal şi participă de câte ori se organizează în Galaţi "Targurile handmade si vintage" organizate de artist-decoratorul Constance Vintilă şi scriitoarea Angela Baciu.

Cu toate acestea spune că mai are mult de lucrat la propria promovare si la prezentarea produselor. "Marketingul nu este punctul meu forte. Chiar şi aşa sper ca în viitorul apropiat, să organizez şi o expoziţie personală, despre care nu vă spun foarte multe, dar va avea multe surprize", a conchis Corina Nazaru.

În prezent, pe lângă arta handemade, Corina vrea să obţină şi un atestat de traducător autorizat de limba germană.

Întrebări şi răspunsuri

1.Aveţi ceva să reproşaţi publicului din iubitor de handmade?

Aş transmite publicului să fie mai curajos în a-şi exprima sentimentele şi personalitatea, pentru că frumos este ceea ce îţi place. Fiecare suntem unici şi nereproductibili şi trebuie să se vadă asta şi în comportamentul nostru şi în vestimentaţia noastră.

2. Sunteţi o femeie împlinită?

Da, cu siguranţă da. În primul rând, am o familie minunată, un soţ şi doi copii mă sprijină şi pe care îi iubesc. Pentru că sunt un om cu multe posibilităţi şi resurse îmi place să învăţ oricând ceva nou şi nu mă plictisesc niciodată.

Ce-i place?

Îmi place arta în toate formele ei şi artiştii, tot ceea ce presupune creativitate, îmi plac cărţile, natura, tot ceea ce exprimă frumosul, dar nu în ultimul rând, firescul de care uitam aproape de tot în ultima vreme în încercarea noastră de a impresiona în orice mod.

Ce nu-i place?

Ştiu că pare un stereotip, dar detest minciuna. Fie că este o minciună "totală", fie că este "parţială" prin omisiune sau distorsiune este la fel de nocivă. Poţi obţine multe minţind, nu neg asta, dar nu cred că vei deveni mai fericit.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite