Pompierii gălăţeni şi-au comemorat astăzi colegii căzuţi în misiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slujbă religioasă şi defilari în cimitirul Etenrnitatea, cu ocazia comemorării eroilor pompieri. Angajaţii ISU au depus flori la mormântul colegilor căzuţi în urmă cu 1967, în explozia unor recipiente cu benzină.

Angajaţii ISU şi-au comemorat astăzi, la fel ca în fiecare an, colegii dispăruţi în tragedia din anul 1967, în care au murit şapte pompieri. Aceştia au depus coroane de flori la monumentul eroilor pompieri, în cinstea celor decedaţi în acea zi de 11 august, dar şi a tuturor pompierilor căzuţi în misiuni.

În data de 11 august 1967, undeva pe strada Movilei şi-au pierdut viaţa şapte pompieri şi alţi cinci au fost răniţi, în urma exploziei unor butoaie cu benzină. Totodată au mai fost răniţi alţi 46 de civili. Din cauza căldurii şi a scurgerilor de combustibil dintr-o autodubă, 600 de kilograme de benzină au explodat, spulberând totul în jurul lor.

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi reprezentanţi ai Jandarmeriei Galaţi au participat la slujba religioasă din cimitirul Eternitatea.

Întreaga ceremonie s-a terminat cu o defilare a pompierilor, în frunte cu Vasile Balaban, comandantul ISU Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite