Pompele funebre, o afacere care n-are moarte. Fostul preşedinte de la Oţelul s-a făcut cioclu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foarte mulţi vârstnici îşi pregătesc din timp cele necesare înmormântării
Foarte mulţi vârstnici îşi pregătesc din timp cele necesare înmormântării

În timp ce majoritatea firmelor falimentează, cele care oferă servicii funerare supravieţuiesc, ba chiar prosperă. Patronii spun că acest tip de servicii reprezintă cea mai sigură afacere deoarece moartea nu poate fi amânată din cauza recesiunii

Fostul preşedinte de la Oţelul, Igor Pârvu, şi-a deschis o afacere de servicii funerare în urmă cu aproape un an. La început, până şi-a făcut cunoscută oferta, afacerea a mers mai slăbluţ. Între timp însă, s-a dezvoltat şi merge ca pe roate, firma având deja deschise două puncte de lucru.

„M-am gândit să-mi deschid o astfel de afacere, în urmă cu 20 de ani, dar mi-a fost jenă să o fac. Până să devin cunoscut pe piaţă, a mers mai post. Acum sunt mulţumit, deoarece afacerea merge bine. S-a întâmplat să cumpere chiar şi concurenţa de la mine. Am şi două restaurante unde pot organiza parastase. Practic, pot oferi servicii funerare complete”, ne-a spus omul de afaceri.

Pentru transportul funerar, şi-a cumpărat două maşini, o limuzină adusă special din America şi un Mercedes Vito. La cerere, oferă şi servicii pentru transport funerar internaţional. „Când a decedat fotbalistul gălăţean Nae Burcea, noi l-am adus de la aeroport, din Bucureşti. Ne-am ocupat de tot, de la transport, sicriu, până la parastas”, ne-a dezvăluit Igor Pârvu.

Şi-a botezat firma de pompe funebre  „Recviem”, inspirat de ultima capodoperă a lui Mozart. „Nu întâmplător  am ales acest nume. Piesa este compusă din şase texte liturgice, care fac parte din slujba funerară”, ne-a mărturisit interlocutorul nostru.

Sicrie de 6000 de lei !

Un pachet complet de servicii include îmbălsămare, sicriu, coroane, jerbe, aranjamente florale, transport, organizare de parastas şi, în unele cazuri, chiar şi asigurarea locului de veci.

„În funcţie de cerinţele clientului, creşte şi preţul. Avem specialişti pentru îmbălsămare. Preţul este de minim 300 de lei. Un sicriu poate să coste şi 6.000 de lei, o piatră funerară din granit poate ajunge la 5.000 de lei. Avem chiar şi o persoană care face lucrări în cimitir, monumente de piatră, marmură şi granit”,
ne-a dezvăluit fostul preşedinte al echipei de fotbal Oţelul Galaţi.

Per total, conducerea pe ultimul drum al unei persoane dragi poate să coste între  5.000-6.000 de lei. „Depinde foarte mult de pretenţiile clientului,  de sicriul pe care îl alege, de aranjamentele florare, de piatra funerară şi de câţi oameni invită la parastas”, susţine Igor Pârvu.

Furnizorii sunt atât autohtoni cât şi străni 

Dacă în urmă cu ceva ani, furnizorii erau în totalitate autohtoni, acum, odată cu eliminarea taxelor vamale, sicriile pot fi aduse şi din UE. Oferta cuprinde atât sicrie la preţuri rezonabile cât şi sicrie de lux, elegante, modele unicat.

 „Cel mai scump sicriu este confecţionat din lemn african şi costă 6.000 de lei. Avem şi sicrie cu zinc, pentru transport internaţional” , ne-a spus omul de afaceri. Faptul că în ofertă există şi produse de lux dovedeşte, dacă mai era nevoie că, cel puţin până la groapă, diferenţele de statut social se păstrează. După...

 Servicii funerare şi în rate

A găsit o soluţie şi pentru cei care sunt luaţi prin suprindere de decesul survenit în familie şi nu sunt pregătiţi financiar. Aşa că am lansat un produs nou pe piaţa gălăţeană, respectiv servicii funerare în rate fixe, cu dobândă zero şi comision 0. „Cred că e o soluţie bună pentru cei cu posibilităţi reduse. Ne pliem după nevoile şi cerinţele clienţilor”, explică Pârvu.

 De puţin timp, oferă şi consultanţă gratuită non stop. „Foarte mulţi sună şi întreabă cum trebuie să procedeze. Noi  le spunem de ce au nevoie. Pe săptămână, putem avea, de la două, la zece cereri de servicii funerare”, susţine gălăţeanul.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite