Poluare/Fabrica de sârmă, amendată de Garda de Mediu cu un miliard de lei vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit inspectorilor de Mediu, sesizarea (reală) a venit din partea mai multor oameni care locuiesc în apropierea de fabrica Trefo, respectiv în cartierele Aurel Vlaicu şi Micro 40.

Poluarea se plăteşte! Societatea gălăţeană Trefo a fost amendată de Garda de Mediu cu nu mai puţin de 100.000 de lei după ce a poluat aerul din oraş cu vapori de acid şi emisii de fum.

Am primit sesizări din partea mai multor vecini care locuiesc pe o stradă alăturată societăţii Trefo. De altfel, nu este prima dată când acel grup de cetăţeni reclamă firma. Societatea a fost amendată pentru nesupravegherea instalaţiilor tehnologice şi poluare", ne-a declarat Mihai Turcu, prim comisar al Gărzii de Mediu Galaţi.

Mai mult, comisarul Vasile Parâncu, cel care s-a deplasat la faţa locului pentru constatare, ne-a mărturisit că gălăţenii aflaţi în vecinătatea Trefo nu mai aveau mult până să îl sechestreze. Şi asta pentru că oamenii au nemulţumiri pe bandă rulantă în ceea ce priveşte impactul asupra mediului al activităţii societăţii gălăţene.

Trefo Galaţi este o societate cu capital privat, în majoritate străin, şi îşi desfăşoară activitatea în domeniul metalurgic. Societatea, fondată în anul 1955, produce sârmă tare mată, sârmă moale neagră, sârmă moale zincată la cald, cuie pentru construcţii şi cuie speciale.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite