Galaţi: Poluare pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe pete de ulei uzat au fost depistate pe Dunăre, în dreptul Şantierului Naval

Sistemul de Gospodărire a Apelor Galaţi (SGA) a depistat o deversare de ulei uzat printr-o conductă, în fluviul Dunărea, în zona Şantierului Naval Damen.

În urma acestui incident pe suprafaţa apei au apărut pete colorate determinate de hidrocarburi.

Imediat după ce au fost sesizaţi reprezentanţii Centrului Operativ al Sistemului de Gospodărire a Apelor  au prelevat probe de apă din zona afectată în vederea efectuării analizelor de laborator.

Echipe operative de la SGA Galaţi actionează pentru identificarea poluatorului prin inspectarea zonei adiacente sursei de poluare şi efectuarea de controale în reţelele de canalizare ale agenţilor economici din zonă” declară Dan Buruiană, purtătorul de cuvânt de la Direcţia Apelor Prut.

Aceasta nu este singura poluare de pe Dunăre, Dan Buruiană spunând că de la începutul anului au mai fost depistate incidente similare provocate, în general, de la rezervoarele sparte ale navele care trec pe fluviu sau chiar poluări intenţionate de la comandanţii vapoarelor care aruncă în Dunăre apele uzate.

Acesta nu este un incident major şi nu a afectat vegetaţia din fluviu. Important este că imediat ce am fost sesizaţi de reprezentanţii de la Damen Galaţi am luat măsuri şi am blocat conducta prin care aveau loc scurgeri de apă cu hidrocarburi. Pentru acest incident, în funcţie de cauzele care l-au provocat, poluatorul riscă amenzi de la câteva milioane până la sute de milioane” susţine Dan Buruiană.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite