Poluare/ Combinatul ArcelorMittal, amendat din nou de Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea societăţii va fi sancţionată pentru că a tratat cu nepăsare un incendiu de vegetaţie izbucnit în zona lacului Mălina Sud.

ArcelorMittal Galaţi este bună de plată de 50.000 de lei, din cauza unui incendiu de vegetaţie izbucnit în zona lacului Mălina Sud, incendiu care a distrus aproximativ două hectare de vegetaţie. Conducerea combinatului nu a anunţat nicio autoritate competentă cu privire la producerea acestui incident. Incendiul a fost descoperit întâmplător de către comisarii Gărzii de Mediu din Galaţi.

Potrivit acestora, vreme de câteva ore bune, focul a mistuit vegetaţia fără ca nimeni să ia vreo măsură.

"ArcelorMittal ar fi trebuit să anunţe autorităţile, inclusiv pe noi. Nu s-a întâmplat acest lucru. Nimeni nu a spus nimic. Am descoperit singuri ce se întâmpla acolo. În acel moment, ne aflam într-un control planificat în combinat. Au anunţat incendiul abia după ce <<i-am scuturat>>", a declarat comisarul Ion Avram, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Mediu Galaţi.

Vespasian Popescu, directorul Direcţiei de Mediu din cadrul combinatului siderurgic gălăţean ne-a declarat că nu ştie nimic despre acest incident şi, cu atât mai puţin, despre amenda care urmează să fie aplicată firmei.


Ultima oară Garda de Mediu a amendat combinatul anul trecut, cu suma de 100.000 de lei, pentru nerealizarea măsurilor din Programul de conformare din Autorizaţia Integrată de Mediu.

Combinatul siderurgic va fi amendat conform OUG 195/2005 în baza articolului care stabileşte că protecţia mediului constituie obligaţie a tuturor persoanelor fizice şi juridice, care trebuie să informeze autorităţile competente, în caz de eliminări accidentale de poluanţi în mediu sau de accident major.

„Compania noastră nu a fost notificată privind această amendă însă vom investiga intern incidentul evocat", ne-a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite