Poliţistul pistolar cere reducerea daunelor acordate familiei tânărului pe care l-a împuşcat de şase ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adjunctul şefului de post din comuna Oancea a cerut Curţii de Apel Galaţi să desfinţeze hotărârea prin care fusese condamnat la 8 ani de închisoare şi aproape 80.000 de lei daune către familia victimei.


În luna august 2009, poliţistul şi-a descărcat pistolul într-un consătean, Ciprian Muşat, împuşcându-l de şase ori.

Tânărul de 33 de ani a murit ulterior la spitalul Floreasca din Bucureşti, unde fusese transportat în stare critică.

Instanţa a stabilit că poliţistul a fost provocat de tânăr după ce acesta din urmă îl tot provoca pentru că l-a cercetat într-un dosar penal, în anul 2000.

Judecătorii l-au condamnat pe adjunctul şefului de post din Oancea la o pedeapsă de opt ani de închisoare, cu mult sub minimul stabilit de lege pentru omor calificat, respectiv de 15 ani.

Magistraţii l-au obligat pe poliţist să plătească 17.000 de lei ca daune materiale şi câte 20.000 de lei drept daune morale pentru fiecare din cei trei membri ai familiei Muşat.

Aceştia au cerut daune de câte 150.000 de lei pentru fiecare membru al familiei, la care se adaugă 40.000 de lei daune materiale.

Ieri, poliţistul a decis să atace hotărârea la Curtea de Apel Galaţi. "Vomm cere reducerea pedepsei, dsr şi a cuantumului despăgubirilor civile", ne-a declarat avocatul Florin Stan, care îi acordă asistenţă juridică adjunctului de post.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite