Vameşii gălăţeni au confiscat, în doar 15 zile, peste 4.400 de pachete cu ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 4.400 de pachete cu ţigări, un autocar şi cinci autoturisme au fost reţinute în vederea confiscării, în prima jumătate a lunii iunie, la birourile vamale de frontieră din judeţul Galaţi.

La birourile vamale de frontieră Galaţi - Giurgiuleşti şi Oancea, aparţinând Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi, inspectorii vamali au confiscat 4.423 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de peste 40.000 de lei, dar şi un autocar şi cinci autoturisme cu modificări structurale special amenajate pentru transportul ţigărilor.

Acţionând în baza analizei de risc, ţigările confiscate au fost descoperite de către reprezentanţii autorităţii vamale, atât în bagaje, cât şi în diverse locaşuri special amenajate ale autovehiculelor, cum ar fi: în rezervorul de combustibil, în banchete, în praguri şi aripi dar şi în spaţiile dintre caroserie şi punte", a declarat Sorin Camil Niţă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale.

Tot în această perioadă, trei femei din Republica Moldova au încercat să introducă ilegal în ţară prin Biroul vamal Galaţi - Giurgiuleşti, nu mai putin de 132 de pachete cu ţigări, lipite de corp, drept pentru care inspectorii vamali le-au sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 5.000 de lei fiecare, reţinând în vederea confiscării bunurile nedeclarate.

La Biroul vamal Oancea, inspectorii vamali au descoperit într-un autocar înmatriculat în Rep Moldova 1.940 de pachete cu ţigări ascunse într-un locaş special amenajat prin decuparea părţii inferioare a podelei. Autocarul respectiv, dar şi alte cinci autoturisme cu modificari structurale au fost reţinute în vederea confiscării şi vor fi valorificate prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice a municipiului Galaţi", a spus Sorin Camil Niţă.

Valoarea totală a amenzilor contravenţionale aplicate a fost de 76.500 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite