Poliţiştii au confiscat 25 milioane de ţigarete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea lor se ridică la peste cinci milioane de lei, iar şapte reţele de contrabandă au fost distruse. Traficul cu ţigări s-a dovedit a fi o afacere extrem de rentabilă după scumpirea celor timbrate, iar contrabandiştiii încearcă să-i fenteze pe poliţişti prin tot felul de metode.

Deoarece profitul obţinut în urma vânzării ţigărilor de contrabandă pe piaţa neagră din Galaţi dar şi din judeţele limitrofe este unul foarte bun, traficanţii pun o presiune extraordinară pe frontiera sud-estică. Marfa este cumpărată din Republica  Moldova şi Ucraina la un preţ mult mai mic decât cel de desfacere şi este revândută „la negru” cu un preţ mult mai mare.

Anul trecut, poliţiştii de frontieră au reuşit că confişte peste 20 de milioane de ţigarete, independent sau cu ajutorul celorlalte instituţii cu care colaborează, Autoritatea Vamală şi/sau DIICOT. Exprimată în pachete cu 20 de ţigarete, cantitatea este echivalentă cu 1.009.008 de bucăţi, valoarea lor depăşind patru milioane de lei.

Nici anul acesta, în primele cinci luni şi jumătate, traficanţii nu s-au lăsat mai prejos ceea ce a făcut ca şi activitatea poliţiştilor de frontieră să fie una productivă. În 2010, au fost confiscate peste patru milioane şi jumătate de ţigarete, echivalentul a 220.817 pachete, iar valoarea acestora se ridică la peste 750.000 de lei.

Şapte reţele distruse

De la începutul anului 2009 şi până în prezent, în cadrul Poliţiei de Frontieră Galaţi, au fost desfăşurate si finalizate şapte operaţiuni de amploare cu numele de cod “Mateloţii”, “La Familia”, “Taifunul”,”Occident”, “Isaccea”, “Grindu” şi “Săgeata”.  În urma acestora, au fost  arestate 38 de persoane, aflate şi în prezent în arest şi au confiscate mai multe bunuri şi ţigări.

“Reţelele care se ocupă de traficul cu ţigarete sunt foarte bine organizate, având un rol bine stabilit în cadrul grupului. Membrii reţelelor au la dispoziţie sume considerabile de bani şi îşi permit achiziţionarea de mijloace de transport rapide, performante,  folosite pentru contrabanda cu ţigări”, a declarat Marcel Antohe, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

“Săgeata”, ultima operaţiune

În urmă cu trei zile, a avut loc ultima acţiune prin care au fost prinşi în flagrant doi cetăţeni români, care încercau să introducă în ţară 40.000 de pachete de ţigări. Au fost arestaţi după ce poliţiştii au fost nenvoiţi să deschidă focul asupra lor”.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite