Galaţi: Poliţiştii sar la jugulara răufăcătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Poliţiştii sar la jugulara răufăcătorilor
Galaţi: Poliţiştii sar la jugulara răufăcătorilor

În perioada 21 – 25 septembrie, se desfăşoară acţiunea „Săptămâna prevenirii  criminalităţii”. Mâine, la Galaţi şi la Brăila, hoţii din autoturisme, dar şi cei care iau în colimator poşete, portofele şi lănţişoare vor pleca în minivacaţă pentru a-şi reface forţele. Urmează spărgătorii de locuinţe!

Începând de luni, timp de cinci zile, poliţiştii din întrega ţară ies în stradă pentru a participa la acţiunea intitulată „Săptămâna prevenirii criminalităţii”. Atât oamenii legii din Galaţi, cât şi cei din Brăila vor face „muncă de prevenire”.
După ce în primele două zile ale acestei acţiuni, poliţiştii s-au ocupat de „problema delincvenţei juvenile, a victimizării minorilor şi de prevenirea criminalităţii în mediul rural”, mâine va veni rândul hoţilor.

Astfel, la Brăila vor fi vizaţi cei care fură din autoturisme, acţiunea având loc în zonele cunoscute cu astfel de probleme.  La Galaţi,  se va viza prevenirea infracţionalităţii stradale,  poliţiştii gălăţeni organizând acţiuni în zona hypermarketurilor şi a altor locuri publice aglomerate, pentru a-i prinde în flagrant pe „şuţi”. De asemenea, oamenii în uniformă vor merge prin unităţile economice, al căror personal este format preponderent din femei, pentru a le împărţi angajatelor pliante cu sfaturi despre cum ar trebui să se ferească de infractori.

Următoarea etapă din acţiunea în cinci paşi derulată de poliţişti va avea loc joi şi va consta în prevenirea furturilor din locuinţe. Rămâne de văzut dacă infracţionalitatea va înregistra o scăderer în urma acestui gen de acţiune.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite