Poliţiştii locali din Galaţi fac foamea. Norma de hrană, în cuantum de 720 lei, nu se acordă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii pentru acordarea „normei de hrană” există doar pe hârtie pentru că niciun angajat nu i-a încasat. „Comunitarii” rebotezaţi acuză Prefectura de discriminare motivând că în alte judeţe colegii lor primesc banii pentru alimente.

Proiectul de hotărâre şi regulamentul privind redenumirea Poliţiei Comunitare cu titulatura de Poliţie Locală a fost votat de către CL la începutul lunii februarie.

Pe lângă drepturile salariale stabilite potrivit prevederilor legale, politiştii locali ar trebui să beneficieze şi de normă de hrană, în cuantum de 720 lei. Ei bine, banii au existat doar pe hârtie pentru că niciun angajat al Poliţiei Locale nu i-a primit.

 „De la Prefectură am primit o adresă prin care eram înştiinţaţi că nu vom primi acea normă de hrană. Motivaţia era una puerilă. Prefectul nu vrea pur şi simplu. Salarizarea noastră nu are nicio treabă cu norma de hrană. Sunt două lucruri total diferite. Suntem plătiţi conform hotărârii Consiliului Local”, Cristian Gâscă, directorul Poliţiei Locale.

Norma de hrană ar trebui plătită din bugetul MAI, iar salariile foştilor comunitari, de la bugetul local. Indignarea poliţiştilor este cu atât mai mare cu cât în alte oraşe se acordă norma de hrană.

„Noi de ce să nu primim aceşti bani şi ceilalţi da? Avem acelaşi statut, responsabilităţi şi riscuri. Ceilalţi din ţară primesc norma de hrană. Brăila ne-a cerut modelul de regulament în momentul în care a fost votată hotărârea de Consiliu Local. Au aceeaşi legislaţie şi noi. Ei primesc, noi nu”, a mai spus Gâscă.

„S-a votat în februarie 2011. De atunci nu am primit niciun ban. Sper că se va rezolva problema. Oricum, trebuie să se plătească retroactiv. Banii vor veni până la urmă”, a mai spus Gâscă.

Poliţiştii locali susţin că vor da în judecată Prefectura pentru discriminare:  „Asta este discriminare. Vom da în judecată Prefectura pentru discriminare. Noi nu putem trăi cu un salariu de 700 de lei. De ce în alte judeţe se dă, iar la noi nu se dă?”, se întreabă nemulţumit Cristi Iordache.

Întrebat de ce poliţiştii locali nu au primit norma de hrană, primarul Dumitru Nicolae a declarat: „Nu ştiu eu nimic. Întrebaţi Guvernul de ce nu dă bani !”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite