Galati: Poliţiştii au făcut filtre în zona căilor ferate pentru a-i depista pe şoferii care încalcă legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedia soldată cu moartea a 14 oameni, petrecută la Scânteia, judeţul Iaşi, a alertat structurile de poliţie din întreaga ţară. La Galaţi, în urma unei acţiuni de amploare, polţiştii Serviciului Transporturi au ridicat mai multe permise de conducere şi certificate de înmatriculare.

Deşi nu au actele în regulă, mulţi şoferi care fac curse de maxi-taxi continuă să pună viaţa pasagerilor în pericol. Au constatat-o poliţiştii Serviciului de Transporturi Galaţi, care împreună cu cei de la Circulaţie au făcut o razie de amploare, pentru a verifica modul în care se respectă normele de circulaţie care reglementează trecerile la nivel cu calea ferată.

Sute de maşini au fost verificate şi peste 30 de şoferi au trecut prin proba suflatului în etilotest.

Au fost verificate 249 de autovehicule, iar 36 de conducători auto au fost testaţi alcoolscopic. Au fost reţinute în vederea suspendării nouă permise de conducere auto pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, în special cele prevăzute de O.U.G. nr.195/2002, dar şi pentru alte abateri. Totodată au fost retrase şi patru certificate de înmatriculare. Sancţiunile contravenţionale la acelaşi act normativ menţionat mai sus au fost în număr de 36, din totalul de 74 aplicate în cadrul acestei acţiuni, a căror valoare atinge suma de 23.300 lei” a precizat şeful Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi Galaţi, comisarul-şef  Petrică Hahui.

Exemplele vorbesc de la sine

În zona comunei Movileni, jud. Galaţi, a fost prins în flagrant un gălăţean de 56 de ani, necunoscut cu antecedente penale, care efectua activităţi de transport public de persoane în regim de taxi cu autoturismul proprietate personală, fără a deţine autorizaţie conform prevederilor legale şi licenţă de transport persoane.

Cel în cauză este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului public rutier, prev.ăzută şi pedepsită de art. 281 indice 1, Cod Penal.


 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite