Galaţi: Poliţia raportează că a scăzut infracţionalitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Poliţia raportează că a scăzut infracţionalitatea
Galaţi: Poliţia raportează că a scăzut infracţionalitatea

Numărul infracţiunilor stradale sesizate în primele opt luni ale anului 2009 la nivelul judeţului este cu şase la sută  mai mic în raport cu perioada similară din anul precedent, continuându-se tendinţa uşor descendentă ce a debutat în luna iunie.

Cele mai multe fapte sesizate sunt furturi, urmate de tâlhării şi infracţiuni prevăzute de Legea nr. 61/1991.

În perioada supusă analizei, au fost sesizate trei  omoruri , în scădere cu unu,  şi opt tentative la infracţiunea de omor , în creştere cu trei ; cele mai multe dintre faptele

de acest tip s-au produs în mediul rural - două  omoruri şi şase  tentative la omor.

Comisar Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, a declarat:  "Chiar dacă  nu se poate vorbi despre valori semnificative din punct de vedere statistic, în analiza infracţiunilor contra persoanei trebuie avut în vedere impactul deosebit pe care acestea le au la nivelul opiniei publice, afectând atât percepţia cetăţenilor asupra gradului de siguranţă civică, cât şi încrederea acestora în activitatea desfăşurată de instituţiile responsabile cu menţinerea ordinii şi siguranţei publice. În plus, localizarea stradală a unor astfel de fapte diminuează semnificativ sentimentul de siguranţă comunitară".

În primele opt luni ale anului curent, la nivelul judeţului au fost constatate 507 infracţiuni stradale, valoare cu şase la sută  mai mare decât cea înregistrată în perioada similară din anul precedent.
 
Ponderea cea mai ridicată în totalul furturilor o deţin furturile din auto - în creştere semnificativă faţă de anul precedent . Numărul furturilor de auto constatate a crescut  de la 16 la 17, iar cel al furturilor din auto de la 206 la 239. Majoritatea faptelor constatate au fost comise în mediul urban, cu precădere la adăpostul întunericului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite