Poliţia din România! Într-o comună din Galaţi, într-un an de zile nu a fost rezolvat niciun dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce majoritatea poliţiştilor îşi face datoria cu reale eforturi pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu în condiţiile lipsurilor de tot felul şi a reducerilor salariale, alţii, pur şi simplu se prezintă la locul de muncă doar pentru a avea de unde să plece acasă.

O astfel de situaţie este întâlnită comuna Bălăbăneşti. Agenţii de la respectivul post de poliţie au înregistrat remarcabila performanţă de a nu rezolva vreun dosar penal pe parcursul anului 2010.

Dintre cele 16 dosare pe care le-au avut în lucru anul trecut , agenţii de poliţie din Bălăbăneşti nu au reuşit să rezolve nici măcar unul singur. Aşadar autorii necunoscuţi ai furturilor, omorurilor şi violurilor comise în zonă, pentru care au fost întocmite dosare penale, se bucură de maximum de libertate. Cele 16 dosare au fost trecute în categoria „A.N." (autor necunoscut).

„Urmează să se efectueze evaluări profesionale ale agenţilor de poliţie de la Bălăbăneşti pentru a se vedea care este motivul pentru care s-a ajuns în această situaţie de a nu rezolva niciun dosar penal", spune Daniel Lefter, şeful Inspectoratului de Poliţie Galaţi.
Îngrijorător este faptul că la nivelul întregului judeţ a fost constatată o creştere a numărului de dosare cu autori necunoscuţi. O situaţie confirmată chiar şi de către chestorul Ioan Dascălu, secretar de stat în Ministerului Administraţiilor şi Internelor.

„Există o creştere a numărului de dosare penale cu autori necunoscuţi. Avem un post de poliţie cu niciun dosar penal rezolvat. Este vorba de Bălăbăneşti", a recunoscut Ioan Dascălu.

Află şi alte motive de nemulţumire ale secretarului de stat Ioan Dascălu pe www.galati.adevarul.ro
Pe lângă activitatea intensă a poliţiştilor de la Bălăbăneşti care nu au rezolvat niciun dosar penal, o altă pată neagră pe obrazul inspectoratului este reprezentată de numărul oamenilor legii care au comis fapte penale în 2010.


„Imaginea lui este grav afectată de evenimentele negative înregistrate în anul 2010 în care poliţiştii au comis fapte penale. În total este un număr de şapte ofiţeri şi 38 de agenţi care au comis fapte penale şi sunt cercetaţi în prezent. Considerăm că imaginea este grav afectată cu consecinţe directe asupra gradului de siguranţă a oamenilor şi gradului de încredere al acestora
"este declaraţia secretarului de stat legat de acest subiect exptrem de îngrijorător.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite