FOTO: Poetul din puşcărie Valeriu Barbu recidivează: lansează încă un volum de poezie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

El îşi va lansa joi al şaselea album de poezie intitluat "Balans", în prezenţa episcopului Dunării de Jos şi a numeroşi oameni de cultură din Galaţi

Nu-i o noutate pentru nimeni că mulţi dintre deţinuţii din Penitenciarul Galaţi cochetează cu poezia, cea care de multe ori le mai alină şederea într-un spaţiu care doar imită prost traiul cotidian.

Dar de aici şi până la a edita şase volume de poezii în doar doi ani sau a avea pregătite alte opt volume de versuri, gata să vadă tiparul, este cale lungă.

A reuşit această performanţă Valeriu Barbu, un gălăţean “cazat” la Penitenciarul gălăţean pentru a ispăsi o pedeapsă pentru infracţiuni economice.

image

Acesta îşi va lansa volumul de poeme "Balans", apărut  zilele trecute la Editura "Nelinişti Metafizice" din Constanţa.

Valeriu dg Barbu s-a născut pe 30 Mai 1968, în nordul judeţului Galaţi. A debutat în 2008 cu volumul "Din cioburi". Au urmat apoi alte volume: "Arlechinul cu fesul pe dos"; "Lipit pământului"; "Tablele împărţirii"; " a mic de mână"; "Oam...eni" şi cel mai recent - "Balans".

Are pregătite pentru tipar 4 piese de teatru, alte nuvele, povestiri şi două proiecte mari - romane, cât şi alte versuri nepublicate. Volumul "Balans" este tipărit cu sprijinul Înaltpreasfinţiei sale dr Casian Arhiepiscop al Dunării de Jos.

La lansarea care va avea loc joi, la Biblioteca VA Urechia sunt invitaţi: Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop dr Casian, editorul C-tin Lămureanu, Dan Mircea Cipariu, Pompilius Onofrei, Lidia Popiţa Stoicescu, Vanda Florea, Vlad Vasiliu, directorul Teatrului Fani Tardini din Galati, Paul Sân-Petru, precum şi numerosi oameni de cultură din Galaţi, Constanţa, Iaşi, Bucureşti.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite